school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Utenos seniūnijos kaimo bendruomenių vykdyta veikla 2023 m.

2024 01 16 pastatasUtenos seniūnijoje 2023 m. aktyviai veiklą vykdė 5 bendruomeninės/nevyriausybinės organizacijos (kaimo bendruomenės). 2023 m. jos įgyvendino 22 projektus už 54374,95 Eur. Didžioji dalis lėšų projektų įgyvendinimui buvo skirta iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto.
Projektų lėšomis buvo suorganizuotos tradicinės kaimo šventės Vaikutėnuose, Biliakiemyje, Kvykliuose bei Joneliškyje (pagal Utenos rajono savivaldybės kultūrinės veiklos plėtros programą) ir Sekminių šventė Pačkėnų kaime (NMA prie Žemės ūkio ministerijos kaimo bendruomenių lėšos).
Iš Utenos rajono savivaldybės kultūrinės veiklos programos buvo įgyvendintas Pačkėnų krašto bendruomenės projektas ,,Su raganaite visada smagu“. Projekto pagalba sukurtas piešinys, kuris puošia Raganų muziejaus pastato fasadinę sieną.


Utenos rajono savivaldybės Kaimo rėmimo programos lėšomis bendruomenėms, kurios teikė paraiškas, kompensuotos bendruomenių patalpų komunalinės išlaidos, draudimas, bendruomenėms teiktos buhalterinės apskaitos paslaugos. Taip pat Utenos rajono bendruomeninių organizacijų atstovams bei Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus specialistams buvo suorganizuota kelionė po Dzūkijos kraštą. Uteniškiai susipažino su Pivašiūnų ir Marcinkonių kaimo bendruomenių veikla, sėmėsi gerosios projektų įgyvendinimo patirties.
Utenos seniūnijos bendruomenė ir toliau sėkmingai vykdo pagalbos į namus teikimo Utenos miesto ir Utenos seniūnijos gyventojams projektą (Nevyriausybinių organizacijų veiklų, mažinant socialinę atskirtį, prevencinių priemonių programa).
Taip pat Utenos seniūnijos ir Pačkėnų krašto bendruomenėms buvo pratęsta akreditacija vaikų dienos centrų veiklų vykdymui.
2023 m. buvo įgyvendintas Utenos seniūnijos bendruomenės ir jos partnerio – Utenos rajono savivaldybės, socialinio verslo projektas „Multisensorinio kambario ir jo pagalbinių sanitarinių patalpų įrengimas“. Įgyvendinus projektą buvo įrengtas multisensorinis kambarys ir sukurta viena nauja darbo vieta. Bendra vietos projekto vertė – 72 429,26 Eur. Utenos rajono savivaldybės prisidėjimas – 20 260 Eur. Multisensoriniame kambaryje veiklos vykdomos nuo 2023 m. liepos 1 d. Jame apsilankyti gali visi norintys.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041