school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: 0 389 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: 0 800 77472, el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Gerbiamieji

2024 10 14 Seminaras diskusijaMaloniai kviečiame į seminarą-diskusiją
„Ekologinės žemdirbystės sistema: moksliniai tyrimai ir ilgalaikio ekologinio ūkininkavimo praktinė patirtis“.
Seminaro - diskusijos metu bus kalbama apie tai, kad ekologinis ūkininkavimas yra viena iš efektyviausių aplinkosauginių priemonių ir dėl to jo plėtra ES ir Lietuvoje yra skatinama ir finansiškai remiama. Klausytojai bus supažindinti su reikalavimais ekologiniam ūkininkavimui; kaip tapti ekologiniu ūkininku ir sėkmingai ūkį vystyti. Taip pat bus diskutuojama apie tai, kaip sėkmingam ekologiniam ūkininkavimui svarbu pasirinkti tinkamą sėjomainą, žemės dirbimo sistemą, augalus tinkamai aprūpinti maisto medžiagomis.
Renginyje taip pat bus pasidalinta patirtimi kaip ekologiškai ūkininkaujama VDU ŽŪA Mokomojo ūkio ekologinės gamybos ūkyje ir Agroekologijos centre, kur ekologiškai ūkininkaujama jau 28 m. Agroekologijos centre vykdoma daug mokslinių tyrimų ekologinio ūkininkavimo srityje ir seminaro dalyviai bus supažindinti su jų rezultatais.

Renginio lektorius – doc. dr. Juozas Pekarskas, VDU Žemės ūkio akademijos Agroekologijos centro vadovas

Seminaras vyks spalio 15 d., 10.00 val., Utenos savivaldybės posėdžių salėje, III aukšte (Utenio a. 4, Utena).

Renginio trukmė – 2,5 val.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041