school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Bendruomeninių organizacijų tarybos posėdyje aptarti svarbūs klausimai

Vasario 3 d. įvyko pirmasis šių metų nuotolinis Utenos rajono savivaldybės Bendruomeninių organizacijų tarybos (BOT) posėdis. Posėdžio metu peržiūrėtas ir atnaujintas Utenos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybos 2019–2021 m. veiklos planas, iškeltos ir apsvarstytos rajono bendruomeninių organizacijų problemos, analizuota Utenos rajono savivaldybės Kaimo rėmimo srities finansuojamų projektų, pagal „Bendruomeninių organizacijų kūrimosi, veiklos ir plėtros skatinimas“ prioritetą finansuojamos veiklos, aiškintasi, kokias naujas veiklas būtų tikslinga siūlyti finansuoti 2021 metais.

 

Posėdyje dalyvavo Utenos regiono vietos veiklos grupės administratorė Edita Rukšytė ir vadovė Jolita Umbrasienė. Posėdyje J. Umbrasienė įvardijo problemas, su kuriomis bendruomenės nuolat susiduria savo veikloje, pakvietė BOT narius dalyvauti mokomajame renginyje apie bendruomeninio verslo galimybes ir perspektyvas.
Posėdžio pirmininkės pavaduotoja Raimonda Jankauskienė pristatė BOT nariams pasikeitusią Utenos rajono savivaldybės administracijos Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus struktūrą ir darbuotojų funkcijas, informavo, kad nuo šiol bendruomeninės organizacijos pagalbos, susijusios su informacijos gavimu, projektų, ataskaitų ir kitų dokumentų rengimu galės tikėtis ir iš seniūnijose dirbančių Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus specialistų. Taip pat akcentavo, kad labai svarbu, kad tarp specialisto ir bendruomenės pirmininko bei narių nuolat vyktų konstruktyvus dialogas, būtų tariamasi ir dirbama išvien, siekiant geriausio rezultato. Pažymėjo ir tai, kad funkciją, susijusią su pagalba bendruomenėms, specialistai galės atlikti tik laikotarpiu, kuomet nevyks žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas.
Kadangi dėl ateities perspektyvų bei bendruomenių veiklos finansavimo diskusijų buvo nemažai, tarybos nariams kilo įvairių klausimų, tolesnį problemų svarstymą ir galimų sprendimo būdų ieškojimą bendru sutarimu nutarta pratęsti jau netrukus, planuojamame kovo mėnesio BOT posėdyje.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041