school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Naujuoju taku – vaizdingomis Utenos apylinkėmis.

2018 08 10 takas SirutenaiUtena – laimės miestas – vadinama Rytų Aukštaitijos sostine. Kartais dar yra pavadinama fontanų miestu, sporto miestu, žaliuoju miestu. Neabejojame, kad Utenai prigis ir dar vienas vardas – dviračių miestas. Mat yra baigiama kurti dviračių takų infrastruktūra, kuri sujungs į vieną tinklą visą miestą. Tad uteniškiams pats laikas išlipti iš automobilių ir sėsti ant dviračių. Pirmiausia galima išbandyti rekonstruotą dviračių taką nuo „Utenio" stadiono iki sodų bendrijos „Stumbras" ir net toliau – iki pat Sirutėnų.

Naujojo rekonstruoto dviračių ir kartu pėsčiųjų tako ilgis – daugiau kaip du kilometrai. Jį rekonstravo UAB „Aukštaitijos traktas". Takas – su nauja danga, naujais žymėjimais, patogus ir saugus, sutvarkytais šlaitais ir besitęsiantis vaizdingomis Utenos apylinkėmis. Pailsusiems atsisėsti pastatyti suoliukai, dviratininkams – dviračių stovai.
Tako dalis nuo sodų bendrijos „Stumbras" iki Sirutėnų prieš dvejus metus yra įrengtas Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšomis. Kaip sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjas Nerijus Malinauskas, yra laukiama Direkcijos sprendimo dėl tako tęsinio iki Sudeikių. Utenos rajono savivaldybė yra kreipusis į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl dviračių tako iki Sudeikių įrengimo. Rašte Direkcijai pabrėžiama, kad dviračių tako tęsinys iki Sudeikių yra Utenos rajono savivaldybės prioriterinis objektas.
Reikia tikėtis, kad iki Sudeikių nupėdinti ar nuvažiuoti dviračiu jau bus galima netolimoje ateityje.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041