school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Įgyvendintas projektas

2020 01 15 parko

KPF sav logoĮgyvendintas projektas „Parko g. Vyžuonėlių kaime rekonstravimas, siekiant pagerinti kultūros paveldo objekto pasiekiamumą ir pritaikyti dvaro parko teritoriją vietos bendruomenei“.
Utenos rajono savivaldybės administracija, siekdama vystyti susisiekimo infrastruktūrą Utenos rajono kaimiškosiose gyvenvietėse ir patenkinti augančius vietos gyventojų patrauklios, kokybiškos, saugios, mažiau užterštos, lengvai pasiekiamos gyvenamosios aplinkos poreikius, 2019 m. sėkmingai įgyvendino projektą „Parko g. Vyžuonėlių kaime rekonstravimas, siekiant pagerinti kultūros paveldo objekto pasiekiamumą ir pritaikyti dvaro parko teritoriją vietos bendruomenei“.

Neišasfaltuotas, nelygus, duobėtas kelias, vedantis link svarbaus lankytino objekto – Vyžuonėlių dvaro – ne tik gadino miestelio vaizdą atvykusiems svečiams, bet ir kėlė diskomfortą vietos gyventojams. Nuo šiol apie 720 m ilgio atkarpos 6 m pločio Parko gatvė yra asfaltbetonio dangos su dviračių eismo juostomis abejose važiuojamosios dalies pusėse ir su dangos ženklinimais. Tikimasi, kad pagerintas susisiekimas prisidės prie patrauklios kaimo vietovės įvaizdžio kūrimo, o tai pakels vietos gyventojų savivertės jausmą ir prisidės prie vietos verslo praplėtimo ar įsitraukimo į vietos bendruomenę.
Projekto įgyvendintas 2018 m. vasario mėnesio–2019 m. gruodžio mėnesio laikotarpiu. Bendra projekto vertė – 114,9 tūkst. Eur. Projektą finansavo Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai, Lietuvos Respublikos valstybė ir Utenos rajono savivaldybė.
Už informacijos turinį atsako Utenos rajono savivaldybės administracija www.utena.lt, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija www.zum.lrv.lt

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041