school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Projektas Nr. LLI-082 „Sinerginės saugumo platformos sukūrimas Rytų Latvijos ir Lietuvos pasienyje/SYNERGY FOR SECURITY“

Interreg Latvija Lietuva logoProjekto pavadinimas. 2014–2020 m. Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Interreg V- A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektas Nr. LLI-082 „Sinerginės saugumo platformos sukūrimas Rytų Latvijos ir Lietuvos pasienyje/SYNERGY FOR SECURITY"
Projekto partneriai.  Projekto vykdytojas - Latvijos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Valstybinė policija.

Projekto Lietuvos partneriai - Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Utenos rajono savivaldybės administracija, Molėtų rajono savivaldybės administracija ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Ignalinos pasienio rinktinė.
Projekto Latvijos partneriai - Latvijos Respublikos Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Kraslavos rajono savivaldybė, Karsavos rajono savivaldybė.
Projekto tikslas.
Bendradarbiaujant savivaldybėms ir teisėsaugos institucijoms, užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą, spręsti nusikalstamumo abipus sienos, viešojo saugumo ir nelegalios imigracijos klausimus Rytų Latvijos ir Lietuvos regionuose.
Projekto aprašymas. Projektas „Sinerginės saugumo platformos sukūrimas Rytų Latvijos ir Lietuvos pasienyje/SYNERGY FOR SECURITY" parengtas, atsižvelgiant į aktualiausias pastarųjų metų problemas, kurias spręsti efektyviai įmanoma tik bendradarbiavimo abipus sienos lygiu. Bendri iššūkiai yra susiję su institucinio bendradarbiavimo per sieną trūkumu, sprendžiant nusikalstamumo abipus sienos, viešojo saugumo ir nelegalios imigracijos klausimus, kur Rytų Latvija ir Lietuva yra naudojamos kaip tranzito regionai tolimesniam nusikalstamumo judėjimui į Europą. Suvienijus Latvijos ir Lietuvos teisėsaugos įstaigų ir savivaldybių išteklius, pagal projektą bus įgyvendintos keletas bendrų sprendimų, skirtų įstaigų pajėgumui didinti ir bendradarbiavimui abipus sienos aktyvinti: bus sukurta sinerginė bendradarbiavimo platforma valstybių saugumui stiprinti ir bus skatinamas bendradarbiavimas tarp gyventojų, teisėsaugos įstaigų ir savivaldybių. Įgyvendinant projektą, bus įrengtos intelektualios naktinės ir dieninės vaizdo stebėjimo sistemos, galinčios atpažinti transporto priemonių valstybinius registracijos numerius, ant visų tarpvalstybinių kelių ir valstybinių tranzito kelių Rytų Latvijos ir Lietuvos pasienyje, taip pat bus iš esmės pagerinta abiejų valstybių policijos ir pasienio apsaugos techninė įranga, skirta kovai su nusikalstamumu abipus sienos. Dvejus metus bus vykdoma saugumo informacinė kampanija „Jei matai, tai netylėk!". Projekto partnerių bendradarbiavimas per sieną, vadovaujantis ir Šentgeno sienų kodeksu, yra būtinas pasienio erdvės stiprinimui, pasitelkiant operatyvų tarpvalstybinį bendradarbiavimą ir užkardant bei kovojant su sunkiais nusikaltimais ir organizuotu nusikalstamumu, įskaitant ir prekybą žmonėmis bei kontrabandą.
Projekto trukmė 2017 m. gegužės 17 d. – 2019 m. lapkričio 16 d.
Projekto finansavimas. Bendra projekto vertė (100 proc.) - 580 236,21 Eur. 
Europos regioninės plėtros fondo (ERDF) skiriamas bendras finansavimas (85 proc.) - 493 200,72 Eur
Utenos rajono savivaldybės administracijos išlaidų dalis - 38 903,55 Eur
Europos regioninės plėtros fondo (ERDF) skiriamas finansavimas projekto partneriui (85 proc.) - 33 068,40 Eur
Savivaldybės biudžeto lėšos (15 proc.) - 5 835,15 Eur
Kontaktinė informacija. Projekto partnerio koordinatorius: Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Sandra Bagdonavičienė, tel. +370 389 48693, el.p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

PROJEKTO EIGA 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041