school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Projektas „Viešojo naudojimo poilsio ir laisvalaikio infrastruktūros sutvarkymas prie Tauragno ežero bei pritaikymas vietos bendruomenės poreikiams“

logoProjekto kodas –  UTEN-LEADER-6B-I-24-1-2023
Projekto trukmė 2024 m. balandžio mėn. – 2025 m. liepos 1 d.
Projekto vertė – 59 000 EUR
Projekto finansavimas – 39 000 EUR
Utenos rajono savivaldybės administracija įgyvendins projektą „Viešojo naudojimo poilsio ir laisvalaikio infrastruktūros sutvarkymas prie Tauragno ežero bei pritaikymas vietos bendruomenės poreikiams“, parengtą pagal Utenos regiono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos „Utenos rajono dvisektorė strategija 2016 – 2023 m.“ I prioriteto priemonės 1 veiklos sritį „Parama investicijoms į viešųjų erdvių sutvarkymą ir infrastruktūros atnaujinimą“.
Projekto tikslas – atnaujinti poilsio ir aktyvaus laisvalaikio zoną Tauragnų poilsiavietėje, įrengiant vandens transporto nuleidimo į vandenį taką ir sutvarkant mažos apimties infrastruktūrą.
Projekto uždaviniai – atstatyti ir įrengti privažiavimą į teritoriją su žvyro danga, upelio vagoje įrengti vietinės reikšmės kelią su pralaida, įrengti automobilių atsisukimo/manevravimo aikštelę su žvyro danga, iš gelžbetonio plokščių įrengti vandens transporto priemonių nuleidimo į vandenį vietą, poilsiavietėje pastatyti stalus, suolus, lauko tualetą, šiukšliadėžes, informacinę lentą, įrengti laužavietę, sutvarkyti žalią veją ir pan.
Projektu siekiama tinkamai panaudoti ir sutvarkyti Tauragno miestelio rekreacinę zoną bei ją pritaikyti bendruomenės poreikiams.
Projektą finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai, Lietuvos Respublikos valstybė ir Utenos rajono savivaldybė.
Už informacijos turinį atsako Utenos rajono savivaldybės administracija www.utena.lt, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija www.zum.lrv.lt

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041