school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Pagrindinės žemės naudojimo paskirties ir (ar) naudojimo būdo keitimas ar nustatymas

Pagrindinė žemės naudojimo paskirtis ir būdas (-ai) Vyriausybės nustatyta tvarka nustatomi formuojant naujus žemės sklypus. Šiems žemės sklypams nustatyta pagrindinė žemės naudojimo paskirtis ir (ar) būdas (-ai) keičiami žemės savininkų prašymu pagal detaliuosius planus, specialiojo teritorijų planavimo dokumentus ar žemės valdos projektus, o urbanizuotoje ir urbanizuojamoje teritorijoje, kuriai detalieji planai neparengti, - pagal savivaldybės lygmens bendrąjį planą ir (art) pagal vietovės lygmens bendrąjį planą.
Sprendimą pakeisti pagrindinę žemės naudojimo paskirtį ir (ar) būdą (-us) priima detalųjį planą, specialiojo teritorijų planavimo dokumentą ar žemės valdos projektą tvirtinant institucija, o urbanizuotoje ir urbanizuojamoje teritorijoje, kuriai detalieji planai neparengti, sprendimą pakeisti žemės sklypo pagrindinę žemės naudojimo paskirtį ir (ar) būdą pagal savivaldybės ligmens bendrąjį planą ir (ar) vietovės lygmens bendrąjį planą, priima meras.
Nagrinėjimui pateikiama:
1.      Laisvos formos prašymas (prašymo forma ⇒) dėl žemės sklypo pagrindinės žemės naudojimo paskirties ir (ar) naudojimo būdo keitimo ar nustatymo, kuriame turi būti nurodyta žemės sklypo savininko fizinio asmens vardas, pavardė, gyvenamosios vietos adresas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas arba juridinio asmens teisinė forma, pavadinimas ar buveinės adresas, telefono numeris, elektroninis pašto adresas; žemės sklypo kadastro numeris ir adresas (jeigu suteiktas); esama ir pageidaujama žemės sklypo pagrindinė žemės naudojimo paskirtis ir (ar) būdas (-ai).
2.      Žemės sklypo nuosavybės dokumentai - Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašo kopija;
3.      Pastatų nuosavybės dokumentai – Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašo kopija;
4.      Žemės sklypo ribų planas;
5.      Notaro patvirtintas įgaliojimas (jeigu sklypo savininką atstovauja įgaliotas asmuo).

Jeigu prašoma nustatyti skirtingus žemės naudojimo būdus atskiroms žemės sklypo dalims, žemės sklypo plane turi būti nurodytos sklypo dalys su konkrečiais pageidaujamais žemės naudojimo būdais ir jų plotais.
Tuo atveju, kai pagrindinė žemės sklypo naudojimo paskirtis keičiama iš žemės ūkio į kitos paskirties žemę, žemės sklypui suteikiamas adresas.
Prašymai dėl žemės sklypo naudojimo paskirties ir (ar) būdo keitimo ar nustatymo priimami savivaldybės priimamajame (103 kab.) arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Dėl detalesnės informacijos kreiptis: Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Jolana Bivainienė, Tel. +370 389 64057, +370 616 43137, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 107 kab.

1. Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymas
2. Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo įstatymas
3. Lietuvos Respublikos žemės įstatymas
4Pagrindinės žemės naudojimo paskirties ir būdo nustatymo ir keitimo tvarkos bei sąlygų aprašas
5. Numerių pastatams, patalpoms ir butams suteikimo, keitimo ir apskaitos tvarkos aprašas
6Adresų formavimo taisyklės

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041