school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Teritorijų planavimo proceso organizavimas

INICIJAVIMAS
Fiziniai asmenys, juridiniai asmenys ar jų padaliniai, kitos organizacijos ar jų padaliniai (planavimo iniciatoriai) turi planavimo iniciatyvos teisę ir gali Vyriausybės nustatyta tvarka ir sąlygomis tik savo valia ir sprendimu teikti savivaldybei pasiūlymus dėl vietovės lygmens teritorijų planavimo dokumentų rengimo, keitimo ar koregavimo ir (ar) finansavimo.
Su pasiūlymu dėl vietovės lygmens teritorijų planavimo dokumentų rengimo, keitimo ar koregavimo inicijavimo pareiškėjas turi pateikti:

1. Laisvos formos prašymą (prašymo forma ⇒), kuriame nurodoma:
1.1. fizinio asmens (planavimo iniciatoriaus) vardas, pavardė, gyvenamosios vietos adresas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas arba juridinio asmens (planavimo iniciatoriaus) teisinė forma, pavadinimas ir buveinės adresas, telefono numeris, elektroninis pašto adresas;
1.2.  planavimo tikslai;
1.3. planuojamos teritorijos vieta: adresas arba geografinės koordinatės (jeigu planuojama teritorija nėra adreso objektas);
1.4. preliminarus planuojamos teritorijos plotas.
2. Žemės sklypo (-ų) ir pastato (-ų) (jeigu yra planuojamoje teritorijoje) Nekilnojamo turto registro duomenų bazės išrašo kopijos.
3. Žemės sklypo (-ų) plano kopiją (-as).
4. Žemės sklypo savininko sutikimą, jei sklypas nuomojamas.
5. Siūlomos planuoti teritorijos schemą (ortofoto ar georeferenciniame žemėlapyje apibrėžta planuojama teritorija M 1:500 iki M 1:2000).
6. Notaro patvirtintas įgaliojimą (jeigu iniciatorių atstovauja įgaliotas asmuo).

Prašymai su pasiūlymais dėl teritorijų planavimo dokumentų rengimo, keitimo ar koregavimo yra priimami savivaldybės priimamajame (103 kab.) arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Priėmus sprendimą dėl teritorijų planavimo dokumento rengimo pražios ir planavimo tikslų nustatymo, parengiama ir patvirtinama planavimo darbų programa ir pasirašoma teritorijų planavimo proceso inicijavimo sutartis.
Visos teritorijų planavimo dokumento rengimo procedūros vykdomos per Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinę sistemą (TPDRIS) www.tpdris.lt 
TPDRIS sistema leidžia teritorijų planavimo procesą vykdyti elektroniniu būdu nuo pat sprendimo priėmimo dėl teritorijų planavimo dokumento rengimo ir planavimo tikslų iki dokumento pateikimo į Teritorijų planavimo dokumentų registrą. www.tpdris.lt 
Dėl detalesnės informacijos kreiptis: Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Jolana Bivainienė, Tel. +370 389 64058, +370 616 43137, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 107 kab.
____________________________________________________________________________________
DERINIMAS
Informuojame, kad nuo 2015 m. spalio 5 d. pradėtos teritorijų planavimo procedūros vykdomos per TPDRIS.  www.tpdris.lt
TPDRIS pradėti rengti dokumentai derinimui teikiami per TPDRIS.

Teritorijų planavimo dokumentų derinimo procedūros atliekamos ir sprendimai derinti teritorijų planavimo dokumentą ar jo nederinti paskelbiami Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje.  Dokumentas yra suderintas, jeigu jam pritarė ir pateikė išvadas visos derinant teritorijų planavimo dokumentą dalyvaujančios institucijos.

Vietovės lygmens kompleksinio teritorijų planavimo dokumentų derinimą atlieka Teritorijų planavimo komisija. Teritorijų planavimo komisijos pirmininkas, pasinaudodamas TPDRIS, kitą darbo dieną po prašymo derinti teritorijų planavimo dokumentą pateikimo dienos paskelbia Teritorijų planavimo komisijos nariams apie pateiktą derinti teritorijų planavimo dokumentą.
Vietovės lygmens kompleksinio teritorijų planavimo dokumento derinimas atliekamas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo derinti pateikimo dienos.
Teritorijų planavimo dokumentas yra suderintas, jeigu jam pritaria visi Teritorijų planavimo komisijos nariai.
Suderintas teritorijų planavimo dokumentas teikiamas tikrinti teritorijų planavimo valstybinę priežiūrą atliekančiai institucijai.
Dėl detalesnės informacijos kreiptis: Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus savivaldybės vyriausiasis architektas Saulius Zokas, Tel. +370 389 43548, +370 656 94633, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 106 kab.
____________________________________________________________________________________
TVIRTINIMAS
TPDRIS pradėti rengti dokumentai tvirtinimui teikiami per TPDRIS.
Kai teritorijų planavimo valstybinę priežiūrą atliekanti institucija pritaria teritorijų planavimo dokumento teikimui tvirtinti, planavimo organizatorius teikia šį dokumentą atitinkamai institucijai tvirtinti.
Detaliuosius planus tvirtina savivaldybės meras. Detalusis planas patvirtinamas per 10 darbo dienų nuo teritorijų planavimo valstybinę priežiūrą atliekančios institucijos pateikto teritorijų planavimo dokumento patikrinimo akto gavimo dienos.
Teritorijų planavimo dokumentas įsigalioja kitą dieną po jo paskelbimo Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų registre (TPDR).

Planavimo iniciatoriai su planavimo organizatoriumi (savivaldybės administracijos direktoriumi), prieš tvirtinant teritorijų planavimo dokumentą, sudaro teritorijų planavimo dokumento sprendinių įgyvendinimo sutartį. Teritorijų planavimo dokumento sprendinių įgyvendinimo sutartis įsigalioja patvirtinus teritorijų planavimo dokumentą ir skelbiama viešai savivaldybės interneto svetainėje ir Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje.

Dėl detalesnės informacijos kreiptis: Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Jolana Bivainienė, Tel. +370 389 64058, +370 616 43137, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 107 kab.

Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo įstatymas
Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymas
Pasiūlymų teikimo dėl teritorijų planavimo proceso inicijavimo tvarkos aprašas
Kompleksinio teritorijų planavimo dokumentų rengimo taisyklės
Visuomenės informavimo, konsultavimo ir dalyvavimo priimant sprendimus dėl teritorijų planavimo nuostatai
Teritorijų planavimo normos
Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų registro nuostatai 
Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas;

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041