school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Paprastasis remontas (informacija atnaujinantiems esamą statinį jo nerekonstruojant ar kapitališkai neremontuojant)

Statinio paprastojo remonto tikslas – atnaujinti esamą statinį jo nerekonstruojant ar kapitališkai neremontuojant (iš dalies atkurti statinio ar jo dalies savybes, pablogėjusias dėl statinio naudojimo, arba jas pagerinti).
Bendrosios statinio inžinerinės sistemos - statinio inžinerinės sistemos, skirtos daugiau negu vieno inžinerinės sistemos naudotojo poreikiams tenkinti.
Daugiabučio gyvenamojo namo butuose įrengti šildymo prietaisai – radiatoriai yra namo bendroji inžinerinė sistema. Gyventojų butuose, vartotojo dujų, šildymo ar elektros inžinerinės sistemos įrengimas, keitimas, pertvarkymas, išmontavimas ar šalinimas yra priskiriamas pastato paprastajam remontui. Tokiu atveju, kai atliekant paprastąjį remontą daugiabutyje (bute) įrengiamos, pertvarkomos, išmontuojamos pastato dujų, šildymo ar elektros bendrosios inžinerinės sistemos statybą leidžiantis dokumentas (toliau SLD) yra privalomas. Taip pat, jei statinio paprastojo remonto darbais (nepertvarkant statinio laikančiųjų konstrukcijų) keičiama daugiabučio gyvenamojo pastato išvaizda, pavyzdžiui, įstiklinami balkonai arba keičiamos durys, langai (keičiant spalvą, matmenis, suskaidymą), keičiama šlaitinio stogo danga ar fasadų danga, tvirtinama įvairi įranga ar inžinerinės sistemos ant pastato fasado, įrengiami nauji fasado elementai ar daugiabutis yra kultūros paveldo statinys arba yra bent vienoje iš šių teritorijų (mieste, konservacinės apsaugos prioriteto ar kompleksinėje saugomoje teritorijoje, kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje), tokiu atveju privaloma parengti paprastojo remonto aprašą arba paprastojo remonto projektą (kultūros paveldo statinio atveju) ir kreiptis į savivaldybę dėl statybą leidžiančio dokumento (SLD) išdavimo.
Šildymo sistemos pertvarkymo ar šildymo prietaisų keitimo darbams atlikti daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose būtina pasirūpinti daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkų protokoliniu sprendimu (daugumos sutikimu) ir parengti pastato paprastojo remonto aprašą, kurį turi suderinti (patvirtinti) pastato administratorius. Suderintas paprastojo remonto aprašas (projektas) su namo administratoriumi teikiamas savivaldybės administracijai, per informacinę sistemą „Infostatybą“ www.planuojustatau.lt SLD gauti.

Butų ir kitų patalpų savininkų sutikimai
Svarbu žinoti, kad visos pagrindinės pastato konstrukcijos (pamatai, visos laikančiosios sienos ir kolonos, išorinės sienos ir vidinės pertvaros, atskiriančios bendrojo naudojimo patalpas nuo skirtingiems savininkams priklausančių butų ir kitų patalpų, perdangos, stogas, fasado architektūros detalės ir išorinės (fasado) konstrukcijos (balkonų, lodžijų ir terasų laikančiosios konstrukcijos, aptvarai, stogeliai, išorės durys, išoriniai laiptai), tarpaukštinių laiptų konstrukcijos, nuožulnos); bendrosios pastato inžinerinės sistemos (pastato bendrojo naudojimo mechaninė, elektros, dujų, šilumos, sanitarinės technikos ir kita įranga (įskaitant pastato elektros skydinę, šilumos punktą, šildymo ir karšto vandens sistemos vamzdynus ir radiatorius, vandentiekio ir kanalizacijos vamzdynus, rankšluosčių džiovintuvus); pastato bendrojo naudojimo patalpos ir kitos pastato dalys (pastato laiptinės, holai, koridoriai, galerijos, palėpės, sandėliai, rūsiai, pusrūsiai ir kitos patalpos, bendrojo naudojimo balkonai, lodžijos, terasos, jeigu jie nuosavybės teise nepriklauso atskiriems savininkams) yra bendrojo naudojimo objektai.
Taigi, kai statybos darbai susiję su daugiabučio gyvenamojo pastato bendrojo naudojimo objektais, nepriklausomai nuo to, ar statybos darbams privalomas SLD, tokiems statybos darbams privaloma gauti butų ir kitų patalpų savininkų daugumos sutikimą, įformintą protokolu Civilinio kodekso 4.85 straipsnyje nustatyta tvarka.

Dėl detalesnės informacijos kreiptis:
Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausiasis specialistas (savivaldybės vyriausiasis architektas) Saulius Zokas, Tel. +370 389 43548, +370 656 94633 el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 106 kab.
Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyresn. specialistė Nijolė Barauskienė, Tel. +370 389 64059, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., 105 kab.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041