school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Jaunimo politikos įgyvendinimas Utenos rajono savivaldybėje

2022 01 24 jaunimoJaunimo reikalų departamentas, atsižvelgdamas į 2021 m. savivaldybėms rekomenduotų ir kitų veiklos sričių įgyvendinimą, planuotus ir pasiektus rezultatus, išskyrė savivaldybes ir jų jaunimo reikalų koordinatorius, kurių veiklą vertina kaip reikšmingai prisidėjusią kuriant teigiamą pokytį jaunimui ir jaunimo politikai Lietuvoje. Departamento vardu padėkota Utenos rajono savivaldybės administracijai ir jaunimo reikalų koordinatorei Gerdai Kvaselienei už aktyvią ir nuoseklią veiklą, įdėtas pastangas ir pasiektus rezultatus įgyvendinant jaunimo politiką 2021 m. Vykdoma veikla prisidėjo prie jaunimo įgalinimo, dalyvavimo ir atstovavimo stiprinimo bei faktais ir žiniomis grįstos jaunimo politikos įgyvendinimo Utenos rajono savivaldybėje.

Utenos rajone veikia Atviras jaunimo centras (įkurtas Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centre) bei Maltos ordino pagalbos tarnybos įsteigta atvira jaunimo erdvė Vyžuonose. Šios įstaigos vykdo atvirąjį darbą su jaunimu, teikia socialines, pedagogines ir psichologines paslaugas, 14 iki 29 metų jaunimui. Ypatingą dėmesį skiria mažiau galimybių turinčiam, mažiau motyvuotam jaunimui, kuris dėl įvairių priežasčių neturi galimybių ar nenori įsitraukti į jaunimo veiklos pasiūlymus.
Džiaugiamės, kad ilgametei jaunimo darbuotojai, dirbančiai atvirojo jaunimo centre, Raimondai Gaulytei pagal Jaunimo darbuotojų stipendijų skyrimo tvarkos aprašo nuostatus, įvertinus jaunimo reikalų koordinatorės teiktas rekomendacijas, už sėkmingą darbą su jaunimu Jaunimo reikalų departamentas skyrė vienkartinę stipendiją.
Utenos miesto savivaldybėje formuojama ir įgyvendinama jaunimo politika, sprendžiamos jaunimo problemos ir siekiama sudaryti palankias sąlygas formuotis intelektualiai, kūrybiškai ir pilietiškai asmenybei, padedama jaunimui integruotis į politinį, ekonominį ir kultūrinį gyvenimą, vykdoma žalingų įpročių ir nusikalstamumo prevencija. Taip pat stiprinamos jaunimo organizacijos ir gerinama jų veiklos kokybė, skatinamas jaunimo organizacijų tradicijų kūrimas, verslumas. Siekiant įtraukti jaunimą į svarstomus savivaldybėje klausimus, dešimt jaunimo atstovų deleguoti į Utenos rajono savivaldybės veikiančias komisijas bei darbo grupes, skatinama jaunimo kūrybinė veikla ir sudaromos sąlygos jaunimo saviraiškai ir savirealizacijai, aktyviai dalyvaujant ir organizuojant kultūros, sporto ir kitus renginius, jaunimo organizacijų mokymus, seminarus, konferencijas.
Jaunimo politiką formuojančios institucijos:
• Jaunimo reikalų departamentas
• Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija
• Lietuvos jaunimo organizacijų taryba
• Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra
• Utenos jaunimo reikalų taryba (pirmininkas – Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas)
2022-uosius LR Seimas patvirtino Lietuvos jaunimo ir Savanorystės metais. Todėl siekiame glaudesnio bendradarbiavimo tarp jaunimo organizacijų ir organizacijų, dirbančių su jaunimu, rengiame bendrą veiklų planą 2022 metams. Visus, turinčius idėjų, kurios galėtų sukurti palankesnes sąlygas jaunimui veikti ir įgyvendinti savo siekius Utenos rajone, kviečiame jas teikti el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
Sausio 28–30 dienomis Tauragėje vyks Žiemos forumas ir XXXII asamblėja. Į Žiemos forumą iš Utenos vyks 11 moksleivių. Forumo metu bus svarstomi 2 dokumentai: rezoliucijos dėl sveikatos, lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai programos įgyvendinimo bei dėl karjeros ugdymo kokybės gerinimo Lietuvoje. Taip pat Utenos rajono atstovai Žiemos forumo metu pristatys Vasaros forumo idėją, kurią siūlome įgyvendinti šiais metais Utenos rajono savivaldybėje.
Lietuvos moksleivių sąjungos organizuojamo Vasaros forumo metu apie 160 Lietuvos moksleivių sąjungos savanorių iš daugiau nei 37 Lietuvos savivaldybių penkių dienų renginyje susirenka įgyti moksleivių atstovavimui reikalingų kompetencijų, prisidedančių prie kryptingai vykdomos organizacijos veiklos. Į forumą atvyksta įvairūs lektoriai, vyksta darbas grupėse, paskaitos, diskusijos komunikacijos, laiko planavimo, rinkodaros, jaunimo politikos, socializacijos ir kt. klausimais.
Žiemos forumo metu Tauragėje Utenos moksleivių atstovai, siekdami organizuoti Vasaros forumą savo savivaldybėje, varžysis su kitų savivaldybių atstovais.

 

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041