school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Jaunimo vasaros akademijoje

2022 06 14 jaunimoBirželio 8–10 dienomis Palangoje vyko Jaunimo vasaros akademijos renginiai – pustrečio šimto jaunuolių iš visos Lietuvos, taip pat užsienio partneriai diskutavo jaunimui aktualiais klausimais bei tobulino savo kompetencijas dirbant su jaunimu. Utenos rajono savivaldybei atstovavo jaunimo reikalų koordinatorė Gerda Kvaselienė.
Jaunimo vasaros akademijos – šūkis „Kartu mes galime daug!“, renginio tikslas – jaunuolių įtraukimas į bendras veiklas. Akademijoje dalyvavo Lietuvos žmogaus teisių centro, Europos migracijos tinklo, LABiblioteka, VšĮ Politikos tyrimų ir analizės instituto, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovai ir kt.


Susirinkę jaunimo reikalų koordinatoriai ir jaunuoliai dalyvavo bendrose diskusijose, kūrybinėse dirbtuvėse, darbo grupėse, sportinėse bei orientacinėse rungtyse bei kitose veiklose, suteikusiose galimybę skirtingų regionų bei šalių jaunuoliams lavinti savo socialinius įgūdžius, kompetencijas, paskatinsiančiose juos įsitraukti į sprendimų priėmimo procesus bei suteikusiose tam reikalingų žinių būtinų veiksmingai jaunimo veiklos plėtrai. Taip pat buvo kalbama apie Europos Sąjungos finansuojamus projektus, vyko karjeros dirbtuvės. Dėmesys buvo skiriamas ir klimato kaitai, laisvų nuo neapykantos bendruomenių kūrimui Lietuvoje. Vasaros akademijos metu nemažai dėmesio skirta ir socialinei įtraukčiai – bendrų užsiėmimų metu buvo siekiama pažinti mažiau galimybių turinčių jaunuolių poreikius, skatinant toleranciją bei komandinį darbą. Ne mažiau svarbi veikla, kuri buvo akcentuojama ir skatinama vasaros akademijoje – savanorystė. Buvo siekiama didinti Jaunimo savanoriškos tarnybos žinomumą, ugdyti saugius, nesmurtinius santykius tarp jaunimo vykdant smurto prevenciją ir informuojant apie galimybes gauti reikiamą pagalbą.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041