school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

PAUKŠTELIAI KALĖDINEI PREZIDENTŪROS EGLEI

Artėjant gražiausioms metų šventėms Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė pakvietė kiekvieną savivaldybę dalyvauti „Baltojo paukščio“ akcijoje: kartu susirinkus pagaminti stebuklingus kalėdinius paukštelius, kurie suskridę iš visų šalies regionų į Prezidentūrą papuoš šventinę eglę. Šia akcija siekiama suburti bendruomenes kūrybiškumui, susitelkimui ir bendrystei.

Dalyvavimas gražų tikslą turinčioje akcijoje subūrė ir uteniškius. Suradusios laisvo laiko, gražų būrį spalvingų paukštelių iš vilnos pagamino Utenos rajono Kuktiškių moterų klubo „Kuksa“ narės. Klubo vadovė Irena Juotkienė jau turi nemažai patirties kartu su kraštietėmis puoselėjant vėlimo iš vilnos tradicijas.
Pirmajam sniegui nubalinus miestą Tradicinių amatų centre „Svirnas“ susirinkę kūrybingos moterys iš Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus, Utenos kraštotyros muziejaus kartu su tautodailininkėmis kūrė vilnonius paukštelius. Savo patirtimi kūrybiniame darbe dalinosi tradicinių amatų meistrė – vilnos vėlėja Jolita Juneliūnienė, o darbui reikalingomis medžiagomis aprūpino „Svirno“ vadovė Dalia Urbonienė.
Akcijos organizatorių noras, kad artėjant šv. Kalėdoms savo kasdienybėje rastume laiko įgyvendinti gražias idėjas, išsipildė: bendraminčių susibūrimo rezultatas – mieli ir žaismingi vilnoniai paukšteliai, kurie jau „išskrido“ į Prezidentūros rūmus.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041