school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės vizitas

Šiandien, lapkričio 19 d., Utenos rajono savivaldybėje lankėsi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė su komanda. Ministrę lydi patarėjai Tomas Kavaliauskas, Martynas Šiurkus, Horizontalios politikos ir projektų valdymo grupės vadovė Daina Urbonienė ir Seimo narys Edmundas Pupinis.


Atvykusi į savivaldybės administraciją ministrę susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu bei kitais savivaldybės vadovais. Trumpai buvo aptarti aktualūs socialinės srities klausimai, apsikeista atminimo dovanomis.
Susitikę su meru svečiai išskubėjo į susitikimą su socialinių įstaigų vadovais ir NVO atstovais. Susitikimas vyko savivaldybės administracijoje. Monika Navickienė pasidžiaugė, kad pirmiausia ji turi atlikti malonią pareigą: įteikti EQUASS Assurance kokybės sertifikatą Utenos rajono socialinių paslaugų centrui. Sertifikatą ministrė įteikė centro direktorei Danguolei Mačionytei. Direktorę sveikino Utenos rajono savivaldybės meras, Seimo narys, Valakupių reabilitacijos centro atstovės.
Utenos rajono socialinių paslaugų centras, siekdamas gerinti teikiamų socialinių paslaugų kokybę, nuo 2019 m. dalyvauja Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamame projekte „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas, taikant EQUASS kokybės sistemą“. Projekto tikslas – gerinti socialinių paslaugų kokybę, socialinių paslaugų įstaigose diegiant socialinių paslaugų kokybės valdymo (EQUASS) sistemą. Sistema centre sėkmingai buvo įdiegta. Tai ir paliudija gautas EQUASS Assurance sertifikatas.
Susitikime ministrė kalbėjo apie skurdo mažinimo priemones, pensijų ir mažai uždirbančių atlygio didinimą, vaikų dienos centrų finansavimo augimą, užimtumo sistemos reformos būtinumą, atsakė į dalyvių klausimus.
Vėliau Monika Navickienė vyko susitikti su Utenos trečiojo amžiaus universiteto bendruomene, o patarėjas Martynas Šiurkus – su Užimtumo tarnybos Utenos skyriaus kolektyvu.
Po pietų svečiai aplankė Šeimos ir vaiko gerovės centrą, Utenos socialinės globos namų bendruomenę, VšĮ Krizių centrą „Angelų pieva“.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041