school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

BIOSKAIDŽIŲ ATLIEKŲ ŠALINIMO PATIKRA

2021 m. liepos 9 d. Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotoja pasirinktinai tikrino, kaip Algirdo ir Vilniaus gatvių gyventojai šalina biologiškai skaidžias atliekas (žolės, lapai, vaisių, daržovių likučiai, smulkios šakos ir kt. augalinės kilmės atliekos), t. y., ar neišridena individualių konteinerių (rudos spalvos) ir/ar neatneša maišų prie gatvės iš anksto, t. y. kitomis dienomis nei nustatyta Buityje susidarančių atliekų surinkimo apvažiavimo būdu grafike 2021 m. Utenos mieste ir rajone (tikslus grafikas skelbiamas savivaldybės interneto svetainėje adresu https://www.utena.lt/images/Aplinkos_apsauga/Atlieku_sudetis/2021_01_04_grafikas.pdf

arba svetainės rubrikoje ,,Aplinkos apsauga/Atliekų tvarkymas/Buityje susidarančių atliekų surinkimo apvažiavimo būdu grafikas 2021 m. Utenos mieste ir rajone“). Įvertinus patikros rezultatus, galima pasidžiaugti, kad kvartalo gyventojai neabejingi miesto aplinkai ir tvarkai bei laikosi draudimo šalinti biologiškai skaidžias atliekas nenustatytomis dienomis ir laiku.

Papildomai primename, kad maišus (talpa ne didesnė nei 120 l) su biologiškai skaidžiomis atliekomis (nesumaišytomis su kitomis) reikalinga atnešti prie gatvės iki 7 val. ryto, bet ne anksčiau kaip 18 val. atliekų surinkimo dienos išvakarėse.
Taip pat šią dieną buvo dalinti informaciniai lankstinukai dėl netinkamo atliekų šalinimo sodininkų bendrijos ,,Draugystė“ gyventojams.

 

 

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041