school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Atliekų rūšiavimas ir tvarumo įgūdžiai ofise

2022 10 31 plastikasVšĮ „Gamtos Ateitis“ dalijasi paprastais patarimais, kaip stiprinti atliekų rūšiavimo įgūdžius darbo vietoje, leidžiant visiems suprasti, kad rytojus labiausiai priklauso nuo to, kaip elgiamės šiandien.
Pirmiausia motyvacija – po to veiksmas
„Kiekvienam įgūdžiui tapti įprasta rutina reikia laiko, – atkreipia dėmesį VšĮ „Gamtos ateitis“ viešinimo ir marketingo vadovė Diana Ramanauskaitė. – Įsivaizduokime, kad vadovui kilo mintis nuo rytojaus ofise pradėti labiau rūpintis ekologija, rūšiavimu, atsakingu vartojimu, tikintis, kad jau kitą dieną bus galima skaičiuoti pirmuosius rezultatus.

Deja, bet darbuotojai kaip ir su kiekvienu darbo aplinkoje įgyvendinamu pokyčiu, turi apsiprasti, išgirsti privalumus, naudas, pasiteirauti kolegų nuomonės, pamatyti, kas keisis kasdienėje aplinkoje ir ilgainiui sau įtvirtinti naujus įpročius“. Kalbant apie tvarumą ir su juo keliaujančius pokyčius, darbuotojai turi žinoti, kuo jų asmeninis indėlis ir prisidėjimas bus naudingas įmonei, kurioje jie dirba – tai bus visų kartu sutaupytos išlaidos (sunaudojant mažiau popieriaus, mažiau kanceliarinių priemonių ir kt.), už kurias bus galima įsigyti kažką kito, galbūt paaukoti geriems darbams – gyvūnų prieglaudai, medžių sodinimui ar vabzdžių viešbučio miesto parke, bičių avilio ant stogo įrengimui. „Svarbiausius dalykus apie nerūšiuojamų atliekų ir netausojamų išteklių daromą žalą gamtai visi ir taip jau žinome, tačiau tai, kas įmonėje kuria bendro tikslo jausmą, skatina komandiškumą tarp kolegų, kuria teigiamą įmonės ir bendruomenės įvaizdį ir duoda rezultatą – tik pridės papildomų taškų prie įmonės vidinės kultūros stiprinimo“, – priduria VšĮ „Gamtos ateitis“ viešinimo ir marketingo vadovė.
Daugiau patarimų kaip rūšiuoti atliekas ofise rasite VšĮ ,,Gamtos ateitis“ interneto svetainėje adresu https://gamtosateitis.lt/atlieku-rusiavimas-ir-tvarumo-igudziai-ofise-tai-maratonas-ne-sprintas/

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041