school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Dėl eglių kirtimo prie Vyžuonaičio parko

2023 03 08 eglesPrieš keletą dienų pradėjus kirsti egles prie Vilniaus gatvės akligatvio ir Vyžuonaičio parko savivaldybės administracija sulaukia nemažai gyventojų klausimų.
Informuojame, kad žemės sklypai, kuriuose kertamos eglės, yra privatūs, o medžiai, augantys šiuose sklypuose, nėra priskirti miškui. Vadovaujantis 2008 m. kovo 12 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 206 „Dėl kriterijų, kuriuos atitinkantys medžiai ir krūmai priskiriami saugotiniems želdiniams patvirtinimo“, eglės, augančios vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų teritorijose, privačioje žemėje, nėra priskiriamos saugotiniems želdiniams ir joms kirsti leidimo nereikia.


Primename, kad pagal Utenos miesto teritorijos bendrojo plano sprendinius Vyžuonaičio parkui priskirtai teritorijai 2020 metais buvo parengtas detalusis planas, kurio uždaviniai - patikslinti Utenos miesto teritorijos bendrojo plano funkcinės zonos Nr. 2.10 (Vyžuonaičio parko teritorijos) ribas, įvertinti gyvenamosios teritorijos galimybę, išskirti teritorijas, reikalingas visuomenės poreikiams. Vienas iš detaliojo plano sprendinių buvo Vilniaus gatvės akligatvio zonoje nustatyta vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų teritorija. Su parengtomis Vyžuonaičio parko teritorijos detaliojo plano koncepcijomis buvo supažindinti tarybos nariai, Utenos miesto gyventojai buvo informuoti apie pradedamą rengti detalųjį planą, taip pat jie buvo kviesti svarstyti detaliojo plano koncepcijas, detaliojo plano sprendinius. Deja, plano svarstymuose daugiausia dalyvavo planuojamos teritorijos žemės savininkai.
Manome, kad mažiau klausimų kiltų ir aiškesni sprendimų motyvai būtų, jei Utenos miesto gyventojai domėtųsi skelbiama informacija ir aktyviai dalyvautų svarstant planus ir projektus.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041