school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Informacija dėl vykdomo projekto

Informuojame, kad atsižvelgiant į Utenos rajono gyventojų pageidavimus, buvo nuspręsta įrengti vandens transporto priemonių nuleidimo vietą Utenos tvenkinyje. Siekiant įgyvendinti numatytus darbus, 2021 m. gruodžio 21 d. Utenos rajono savivaldybės administracija pasirašė Dotacijos teikimo sutartį su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – APVA). Sutartyje numatyta, kad dalį patirtų išlaidų įrengiant vandens transporto priemonių nuleidimo vietą Utenos tvenkinyje, finansuos APVA. 2021 m. birželio 29 d. Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr. TS-185 ,,Dėl pritarimo projektui ,,Vandens transporto priemonių nuleidimo vietų įrengimas“ ir jo įgyvendinimui numatomų skirti lėšų“ buvo pritarta projektui „Vandens transporto priemonių nuleidimo vietų įrengimas“.

Projekto tikslas – įrengti vandens transporto priemonių nuleidimo vietą Utenos tvenkinyje, Utenos mieste, taip suteikiant galimybę žvejams, poilsiautojams bei atvykusiems svečiams patogiai įsileisti vandens transporto priemonę į šį vandens telkinį.
Atkreipiame dėmesį, kad 2022 metais buvo parengtas vandens transporto priemonių nuleidimo vietos įrengimo Utenos tvenkinyje techninis projektas ir pasirašyta statybos rangos darbų sutartis su IĮ Žiuko įmone. Įgyvendinant techniniame projekte numatytus darbus, šiuo metu yra vykdomi vandens transporto priemonių nuleidimo vietos įrengimo statybos rangos darbai. Darbų metu pašalinti nesaugotini medžiai, ruošiami pagrindai transporto priemonių apsisukimo aikštelei ir įrenginėjamas slipas vandens transporto priemonėms įleisti į vandens telkinį. Planuojama, kad projektas bus įgyvendintas iki 2023 m. birželio 1 d.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041