school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Pasaulinės gyvūnijos dienos proga – augintinių palaiminimas ir skaniosios dovanos

2023 10 04 gyvunu1Šiandien, spalio 4 d.,  minime Pasaulinę gyvūnijos dieną. Ta proga pirmą kartą Vyžuonų Šv. Jurgio bažnyčioje Vyžuonų klebonas Sigitas Sudentas aukojo šv. Mišios už gyvūnus. Po mišių  augintiniams buvo teikiamas  palaiminimas.
Prieš šv. Mišias Vyžuonų mokykloje vyko renginys, kuriame buvo visko: edukacija vaikams ir suaugusiems „Mano šuo“, pažintis su šuniuku Perla, žaidimai, viktorinos,  dėlionės „Ištiesk ranką, ne grandinę!“ sudėjimas, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Utenos departamento darbuotojų gyvūnėlių paroda ir kt.

2023 10 04 gyvunuĮ šv. Mišias  Šv. Jurgio bažnyčioje atvyko  Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas, administracijos direktorius Paulius Čyvas, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Rosita Deveikienė ir vyr. specialistė Lina Rimienė. Taip pat mišiose dalyvavo VMVT Utenos regiono  departamentų atstovai, Vyžuonų seniūnė Jolita Bučelienė.
Kartu su žmonėmis Šv. Mišias išklausė ir keturkojai augintiniai: šuniukas, vėžliukai, šinšila. Juos visi gavo klebono palaiminimą. Reikia pasakyti, kad iš būrelio keturkojų vienas buvo... bekojis: palaiminimą klebonas suteikė  ir didelei afrikinei sraigei.
Į renginį ir šv. Mišias su augintiniais atvyko ne tik uteniškiai. Palaiminti savo keturkojus draugus į Vyžuonas atvežė ir zarasiškiai, ir molėtiškiai, ir anykštėnai.
Po šv. Mišių Vyžuonų Šv. Jurgio bažnyčioje Utenos rajono savivaldybės atstovai vyko į Utenos rajono gyvūnų globos namus. Ir ne tuščiomis rankomis:  tenykščiams  gyventojams  buvo nuvežta 75 kg įvairaus sauso maisto: 30 kg katinukams ir 45 kg šuniukams. Prie savivaldybės dovanų prisijungė ir UAB „Edalis“, pridėjęs įvairių skanių  dovanelių.
Svečius pasitikusi Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos prezidentė Jolanta Guobaitė papasakojo apie namų kasdienybę, kasdien atvežamus benamius keturkoju, jų priežiūrą, savanorių veiklą ir kt. Per šiuos metus iki spalio mėnesio globos namuose apsigyveno apie 1400 naujų augintinių: apie 1000 katinukų ir apie 400 šuniukų. Į tikruosius namus per mėnesį iškeliauja apie 60–70 augintinių. Globos namuose gyvena nemažai tokių augintinių, kurie tikruosius  namus vargu ar suras.
Kviečiame uteniškius tapti Utenos rajono gyvūnų globos namus savanoriais.  Kasdienių pavedžiojimų, paglostymų, narvų tvarkymo, meilės ir šilumos nekantriai laukia visi  augintiniai.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041