school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Rengiamas Prisitaikymo prie klimato kaitos planas

2024 03 06 susitikimasĮgyvendinant projektą „ClimAdapt-LT“, finansuojamą iš 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Aplinkosauga, energetika, klimato kaita“, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija (AM) inicijavo Lietuvos savivaldybių prisitaikymo prie klimato kaitos planų ir rekomendacijų, kaip klimato duomenimis atnaujinti ekstremalių situacijų valdymo planus, parengimą. Utenos rajono savivaldybė kartu su dar 4 savivaldybėmis buvo pasirinkta, kurioms ekspertai kartu su Utenos rajono savivaldybės pasiūlymais ir įžvalgomis planuoja parengti Utenos rajono savivaldybės prisitaikymo prie klimato kaitos planą.


Planus ir rekomendacijas rengia Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos paskelbtą atvirąjį konkursą laimėjusi VŠĮ “Aplinkos apsaugos politikos centras” ir Vilniaus universiteto ekspertų komanda.
2024 m. kovo 5 dieną Utenos rajono savivaldybėje lankėsi Dr. Daiva Semėnienė ir Dr. Jurgita Vaitiekūnienė iš VšĮ „Aplinkos apsaugos politikos centro”, Vilniaus universiteto mokslininkai Dr. Egidijus Rimkus, Dr. Justas Kažys. Jie susitiko su Utenos rajono savivaldybės vicemeru Rimantu Dijoku, atitinkamais savivaldybės administracijos skyrių vedėjais ir darbuotojais. Susitikimo metu buvo aptartos Utenos rajono savivaldybei rengiamo Prisitaikymo prie klimato kaitos plano gairės, didžiausios klimato kaitos keliamos rizikos, numatyti tolimesni plano rengimo etapai. Plane planuojama įvertinti prisitaikymui prie klimato kaitos sritis, tokias kaip visuomenės sveikata, infrastruktūra, vandens kokybė ir nuotekų tvarkymas, oro tarša, žemės ūkis ir kt.
Planą planuojama parengti iki šių metų kovo 31 d.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041