school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Informacija kaip rūšiuoti popieriaus (kartono) atliekas

2024 03 19 popieriusRūšiuojant kartonines dėžes svarbiausia prisiminti vieną dalyką: prieš išmetant tokią pakuotę į rūšiavimo konteinerį reikia ją suplėšyti arba supjaustyti, kad konteinerio talpa būtų išnaudota kuo efektyviau. Jeigu tiesiog ji bus suspausta, sulankstyta ir išmesta į dėžę, ji labai greitai atgaus savo pirminę formą ir užims daugiau vietos. Kuo daugiau vietos užima popieriaus atliekos konteineryje, tuo dažniau jos turi būti išvežamos, o tai išdidina vežimo kaštus. Taupydami konteinerio talpą, taupome išvežimo kaštus. Ši taisyklė galioja ir didesnio formato, ir nedidelėms kartono pakuotėms.


Netinkamas sprendimas – pastatyti kartonines (dažniausiai – didelių gabaritų) dėžes šalia konteinerių, net ir tada, jei žinoma, kada pagal surinkimo grafiką pakuotės bus renkamos. Drėgmės prikaupusį, išteptą kartoną yra sudėtingiau perdirbti arba tai tampa visai neįmanoma. Be to, toks atliekų palikimas šalia konteinerių ne tik atrodo neestetiškai, bet gali užtraukti baudą (atliekų surinkimo aikštelėse yra įrengtos stebėjimo kameros). Aplinkos apsaugos skyrius atkreipia dėmesį, kad kuo teisingiau gyventojai rūšiuos popieriaus atliekas jau pirmajame jų surinkimo etape, į šalia namų pastatytus specialius konteinerius, tuo daugiau jo bus galima panaudoti dar kartą.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041