school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Pavasaris be atliekų ir aplinkos taršos: kodėl taip svarbu atrinkti nebereikalingą elektroniką

2024 04 05 ElektronikaVšĮ ,,Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija" (EGIO) prasidėjus balandžiui – švaros mėnesiui kviečia į šią tradiciją įtraukti kuo daugiau tvarumo bei atsakingo vartojimo principų, ypatingą dėmesį skiriant nebereikalingiems elektronikos ir buitinės technikos prietaisams. Prietaisus, kurie jau niekam nebereikalingi, reikia perduoti teisėtai ir tvariai veikiantiems atliekų tvarkytojams, kad šie juos galėtų prikelti antram gyvenimui arba perdirbti ir atgauti kuo daugiau vertingų medžiagų. Tai padaryti yra įvairių nesudėtingų būdų:

1. Smulkius nebereikalingus elektronikos prietaisus, pavyzdžiui, ausines, kompiuterių peles, plaukų džiovintuvus, telefonus ir pan., galima atnešti į didesnį prekybos centrą – čia rasite specialiai šiai elektronikos kategorijai skirtas talpas. Senoms baterijoms skirtas dėžutes galima rasti net ir mažiausiose parduotuvėse.

2. Tie, kurie turi atitarnavusį šaldytuvą, skalbimo mašiną ar kitokios stambios buitinės technikos ir elektronikos, gali užsisakyti nemokamą jos išvežimą. Ši nemokama paslauga teikiama visoje Lietuvoje, o registruoti išvežimą galima telefonu 8 600 900 30 arba internetu „Man rūpi rytojus“ svetainėje https://manrupirytojus.lt/buitines-technikos-isvezimas/. Beje, jeigu užsisakysite, pavyzdžiui, orkaitės išgabenimą, kartu su ja galėsite atiduoti ir visus nebereikalingus smulkius elektronikos prietaisus ir baterijas.

3. Visų rūšių elektronikos ir baterijų atliekas bet kuriuo paros metu galima atvežti į „Man rūpi rytojus“ namelius, įrengtus miestelių centruose ir prie didžiųjų prekybos centrų didžiuosiuose miestuose.

Visą informaciją vienoje vietoje apie tai, kur ir kaip priduoti nebereikalingas baterijas, akumuliatorius, kitą seną elektros ir elektronikos įrangą ar buitinę techniką, arba užsiregistruoti, kad ji būtų nemokamai išvežta, galima „Man rūpi rytojus“ svetainėje www.manrupirytojus.lt

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041