school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Utenos rajono savivaldybės mero patarėjo pareigybės aprašymas (Gerda Rušienė)

FUNKCIJOS

1. Rengia ir teikia Utenos rajono savivaldybės merui informaciją ir pasiūlymus strateginio planavimo ir investicijų, turizmo, viešųjų ryšių, jaunimo reikalų, tarptautinių ryšių klausimais.
2. Rengia ir teikia Utenos rajono savivaldybės merui informaciją ir pasiūlymus VšĮ „Utenos turizmo informacijos centras“ ir VšĮ „Utenos verslo informacijos centras“ veiklos klausimais.
3. Bendradarbiauja su Utenos rajono savivaldybės įstaigomis, valstybės institucijomis ir visuomeninėmis organizacijomis, siekdamas formuoti objektyvią nuomonę apie Utenos rajono savivaldybės ir mero veiklą.
4. Analizuoja aktualiausius procesus rajone, jų įtaką rajono raidai ir teikia Utenos rajono savivaldybės merui atitinkamus pasiūlymus.
5. Dalyvauja Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdžiuose, esant būtinybei, dalyvauja komitetų, komisijų posėdžiuose.
6. Dalyvauja Utenos rajono savivaldybės mero ir tarybos sudarytų darbo grupių darbe, teikia išvadas ir rekomendacijas merui, siūlo svarstyti klausimus Utenos rajono savivaldybės tarybai.
7. Utenos rajono savivaldybės mero pavedimu dalyvauja oficialiuose renginiuose, užsienio šalių delegacijų bei kitų svečių priėmimuose, įvairių institucijų vadovų dalykiniuose susitikimuose bei kituose renginiuose.
8. Utenos rajono savivaldybės mero pavedimu padeda įgyvendinti Utenos rajono savivaldybės sudaromas sutartis su Lietuvos ar užsienio savivaldybėmis, tarptautinėmis organizacijomis.
9. Rengia pagal kompetenciją Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimų ir Utenos rajono savivaldybės mero potvarkių projektus.
10. Derina teisės aktų ir kitų dokumentų projektus, susijusius su koordinuojamomis sritimis.
11. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su įstaigos veikla susijusius pavedimus.

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

12. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
12.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) ar jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041