school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

     

K. Ladygos gatvėje – du jauni ąžuolai

Informuojame, kad K. Ladygos gatvė pasipuošė dviem jaunais ąžuolais.
Įgyvendinant projektą „Valstybinės reikšmės kelio Nr. 111 Utena–Kaltanėnai–Švenčionys ruožo nuo 0,710 iki 2,134 km kapitalinis remontas, įrengiant takus“, su keletu medžių teko atsisveikinti. Tad iš anksto į projektą buvo įtrauktas punktas dėl naujų medžių sodinimo gatvėje.
Du jauni paprastieji ąžuolai pasodinti ties namu Nr. 22A. UAB „Transporto infrastruktūros statyba“ darbų vadovas Kęstutis Volungevičius informavo, kad ąžuolai atkeliavo iš Klaipėdos, UAB „Megaplantas“. Šios įmonės darbuotojai pasirūpino, kad medžiai būtų pasodinti tinkamai.


Ąžuolai yra apie 20 metų amžiaus, 12–14 cm skersmens. Kaip sakė Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistė Jūratė Paragytė, tokio skersmens medžių Utenos mieste dar nebuvo sodinta.
Kad ąžuolai prigytų, juos reikės laistyti dažnai. Juoba kad Lietuvoje sausra vis labiau įsigali. Pasodinus ąžuolus ant jų šaknų jau buvo išpilta po 150 litrų vandens.
Tikėkimės, kad ąžuolams patiks nauja augimo vieta ir jie sulauks 100 metų.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041