school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Stiprinamas prevencinis darbas Utenos rajono savivaldybėje

2020 06 18 straipsnisUtenos rajono savivaldybėje 2020 m. birželio 16 d. vyko tarpinstitucinis pasitarimas, kurio metu pagalbos vaikui ir jo šeimai specialistams buvo pristatyti du nauji šio proceso dalyviai – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato specializuotas nepilnamečių teisės pažeidimų informacijos analizės pareigūnas, kuriuo paskirtas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos informacijos analizės poskyrio vyriausiasis tyrėjas Evaldas Baukas bei Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projekto ,,JUDAM“ Utenos apskrities jaunimo garantijų iniciatyvų (JGI) koordinatoriai Gintautas Matulis ir Renata Šilinskaitė.


Siekiant užtikrinti vaikų gerovę šeimoje labai svarbus yra skirtingų sričių specialistų bendradarbiavimas tiek laiku teikiant pagalbą vaikui ir šeimai, tiek prevencinėje veikloje, užkertant kelią socialinės rizikos veiksniams.
E. Baukas paaiškino, kad jis, remdamasis nepilnamečių padarytų teisės pažeidimų duomenimis, nuolat sistemins ir rinks informaciją apie nepilnamečių susibūrimo vietas, nepilnamečių grupių daromus teisės pažeidimus, nepilnamečių daromų pažeidimų pobūdį, būdus, laiką ir tendencijas. Susistemintą informaciją periodiškai teiks teritoriją prižiūrintiems policijos įstaigos struktūriniams padaliniams. Rengs ir savivaldybės administracijai teiks prašymus dėl vaiko minimalios ar vidutinės priežiūros priemonių skyrimo ir kt.
Projekto ,,JUDAM“ Utenos apskrities JGI koordinatoriai G. Matulis ir.R. Šilinskaitė pasitarimo dalyviams pristatė projekto veiklas bei darbo su jaunimu formas. Projekto ,,JUDAM“ tikslas – mažinti nedirbančio, nesimokančio, mokymuose nedalyvaujančio, užimtumo tarnyboje neregistruoto 15-29 metų amžiaus jaunimo skaičių, įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į jauno asmens poreikius ir galimybes.
Pasitarime taip pat akcentuota ir teikiamų socialinių paslaugų kokybė. Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro direktorė Diana Deveikienė pasitarimo dalyviams pristatė Mykolo Riomerio universiteto organizuotų kompetencijų ugdymo, kvalifikacijos kėlimo mokymų medžiagą ,,Socialinių paslaugų kokybės valdymas“. D. Deveikienė akcentavo, kad socialinių paslaugų kokybė negali būti matuojama kiekybiniais rodikliais, ji gali būti vertinama tik tenkinant kliento poreikius ir specialisto gebėjimus. Todėl siekiant paslaugų kokybės, būtina maksimaliai investuoti į nuolatinį specialistų kvalifikacijos kėlimą, paslaugų prieinamumo didinimą ir jų plėtrą, orientuojantis į nuolat besikeičiančius žmonių poreikius.
Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus mobiliosios komandos vyr. specialistės Jelena Bogdanova (priklausomybės ligų specialistė), Auksė Stankevičienė (socialinė darbuotoja) pristatė mobiliosios komandos darbą per praėjusios metus. Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus mobilioji komanda 2019 metais pagalbą suteikė 58 šeimoms. Pagrindinė problema, dėl kurios buvo kreipiamasi mobiliosios komandos pagalbos – alkoholio vartojimas šeimoje. Tai sudarė beveik 80 proc. atvejų. Šios problemos vyrauja ir 2020 metais.
Pasitarimo dalyviai sutarė, kad Utenos rajono savivaldybėje yra daug paslaugų, būtinų sprendžiant šeimai iškilusias problemas, tačiau būtinas kai kurių paslaugų prieinamumo didinimas, ypač kaimiškųjų seniūnijų gyventojams.
Siekiant paslaugų vaikui ir šeimai prieinamumo didinimo ir paslaugų plėtros, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Dalia Vilkauskienė pristatė du kvietimus teikti iš Europos Sąjungos fondų finansuojamų projektų paraiškas: dėl paslaugų centrų vaikams su negalia steigimo ir dėl koordinuotai teikiamų švietimo pagalbos, socialinių ir sveikatos priežiūros paslaugų vaikams su negalia plėtros. Pasitarimo dalyviai aptarė tokių paslaugų poreikį bei galimus jų teikėjus, projektų aktualumą ir įgyvendinimo galimybes.

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041