school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Nuo rytdienos – privalomas kaukių dėvėjimas uždarose patalpose

Liepos 29 d. LR Vyriausybė, siekdama sulėtinti COVID-19 plitimą Lietuvoje, priėmė sprendimą nuo rugpjūčio 1 d. (šeštadienio) grąžinti privalomą veido kaukių dėvėjimą viešajame transporte, prekybos vietose ir kitose viešose uždarose erdvėse.
Pateikiame sąrašą reikalavimų, kurių reikės laikytis jau juo rytdienos, rugpjūčio 1 d.


Prekybos vietose ir paslaugas teikiančiose įstaigose:
• Prekiautojai ir paslaugų teikėjai ir vyresni nei 6 metų amžiaus lankytojai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (išskyrus atvejus, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke. Kaukės dėvėti nereikia sportuojant sporto klubuose ir lankantis laisvalaikio ir pramogų parkuose).
• Lankytojus aptarnaujantis personalas uždaroje viešojo maitinimo įstaigos patalpoje privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.
• Pirkėjų ir paslaugų gavėjų eilėje privalu išlaikyti saugų, ne mažesnį nei 1 metro atstumą, pažymėti privalomus atstumus tarp eilėje stovinčių pirkėjų.
• Į prekybos ir paslaugų teikimo vietas nebus įleidžiami žmonės, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymiai (sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).
• Tarp prekiautojų ir paslaugų teikėjų darbo vietų turi būti bent 2 metrų atstumas, išskyrus atvejus, kai tarp darbo vietų įrengiamos ne žemesnės nei 140 cm aukščio pertvaros, atskiriančios tiek darbuotojus, tiek eilėje laukiančius pirkėjus ir paslaugų gavėjus.
• Dažnai liečiamus paviršius (durų rankenas, laiptinės turėklus, elektros jungiklius, kėdžių atramas, apsipirkimui naudojamus vežimėlius ir krepšelius ir kt.) valyti ir dezinfekuoti ne rečiau kaip 2 kartus per dieną. Patalpas vėdinti ne rečiau nei 1 valandą per dieną.
Viešajame transporte ir oro uostuose:
• Viešajame transporte negali dirbti asmenys, kurie serga arba jiems pasireiškia ūmių kvėpavimo takų infekcijos simptomai, arba jiems yra taikomas reikalavimas dėl privalomos ar rekomenduojamos izoliacijos.
• Viešojo transporto darbuotojai ir keleiviai, išskyrus vaikus iki 6 metų amžiaus, viešajame transporte turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Viešojo transporto priemonių vairuotojai gali atsisakyti vežti keleivius, kurie nedėvi kaukių.
• Rekomenduojama vairuotojus atskirti pertvaromis nuo keleivių arba išlaikyti ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą, vežti tiek keleivių, kiek yra sėdimųjų vietų. Jei vežami stovintys keleiviai, turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 metro atstumas tarp keleivių.
• Rekomenduojama nenaudoti sėdėjimo vietų, kai sėdima veidu į veidą, išskyrus, kai sėdi sutuoktiniai, artimieji giminaičiai, įtėviai, įvaikiai, globėjai ir rūpintojai.
• Keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo vietose rekomenduojama sužymėti laukimo vietas eilėje, tarp kurių turi būti ne mažiau kaip 1 metro atstumas.
• Rekomenduojama neprekiauti kelionės bilietais viešojo transporto priemonėse.
• Privaloma užtikrinti, kad viešose transporto priemonėse reguliariai būtų valomi ir dezinfekuojami dažnai liečiami paviršiai (rankenos, turėklai ir pan.).
• Oro uosto patalpose darbuotojai darbo metu ir vyresni nei 6 metų amžiaus keleiviai viso buvimo metu turi privalomai dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.
Valstybės ir savivaldybių įstaigose:
• Apriboti darbuotojų fizinį kontaktą su lankytojais, išlaikant ne mažesnį nei 1 metro atstumą arba atskiriant darbo vietą nuo lankytojo pertvaromis.
• Užtikrinti, kad darbuotojai, aptarnaujantys įstaigos lankytojus, ir vyresni nei 6 metų amžiaus lankytojai dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.
• Organizuojant susirinkimus, pasitarimus uždarose patalpoje, rekomenduojama darbuotojams dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041