school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Po pasisekimo sulaukusio „Vilniaus miesto iššūkio“ – kvietimas į Uteną

2020 08 06 issukisPraėjusį savaitgalį „D 1 Sport“ renginių organizatoriai Vilniuje surengė dar vieną iš projekto „Saugūs keliai Lietuvoje“ dalių – „Vilniaus miesto iššūkį“. Jame figūrinio vairavimo sugebėjimus galėjo pasitikrinti kiekvienas norintis automobilio ar motociklo vairuotojas.
Kaip teigia renginio organizatorius Kastytis Alekna, „Vilniaus miesto iššūkis“ sulaukė pasisekimo. Į renginį atvyko beveik visi užsiregistravę dalyviai – 70.


Organizatoriai į renginį ypač kvietė elektromobilių ir motociklų vairuotojus. Nors jų dar nebuvo daug, organizatoriai viliasi, kad kiekviename etape šios technikos vairuotojų, norinčių išmėginti savo jėgas, atras vis daugiau. Buvo ir dalyvių, užsiregistravusių naujokų ir šeimų kategorijose.

„Vilniuje renginys praėjo sklandžiai. Džiugina tai, kad atvažiavo du motociklininkai ir du elektromobiliai. Pastarieji važiavo nemokamai, kaip mes ir žadėjome. Trasa buvo gana techniška, įdomi, greita ir ilgesnė nei įprastai, nes mes naudojome tą pačią atkarpą du kartus“, - sakė K. Alekna.
Pasak K. Aleknos, suplanuoti ir nauji renginiai, kurių datos jau skelbiamos. Artimiausias – rugpjūčio 9 dieną, sekmadienį, vyksiantis Utenoje. Tai – „Utenos miesto auto festivalis“. Jo metu dalyviai savo jėgas galės išmėginti „Utenos miesto iššūkyje Autobilis taurei laimėti“.
„Kaip ir Vilniaus etape, „Utenos iššūkyje“ bus tos pačios dalyvių grupės: Naujokų, Moto, Šeimų bei Studentų. Utenoje esame organizavę įvairius renginius prieš keletą metų, tačiau slalomą žiūrovai pamatys pirmąjį kartą“, - pasakojo organizatorius.
Tą pačią dieną vyks ir „Utenos Drift Matsuri“ šoninio slydimo treniruotė, kurioje savo šoninio slydimo sugebėjimus kiekvienas norintis galės pasitikrinti saugioje ir tam pritaikytoje trasoje.
„Utenos Drift Matsuri“ galės važiuoti visi, kurio automobilio varoma ašis galinė. Jei atsiras norinčių važiuoti drifto trasą su priekine ašimi, leisime ir jiems. Mes netaikome apribojimų, nes „Utenos Drift Matsuri“ – ne čempionatas ar varžybos. Galima važiuoti ir su priekiniais varomais ratais, naudojant rankinį stabdį. Panevėžyje vieną tokį dalyvį turėjome“, - tvirtino K. Alekna.
Tiek figūrinio vairavimo iššūkio, tiek šoninio slydimo treniruotė bus rengiama greta „Utenio“ stadiono. „Utenos miesto iššūkis Autobilis taurei laimėti“ vyks nuo 11 val. iki 16 val., o iškart po jo prasidės „Utenos Drift Matsuri“. Beje, šios renginio dalies metu veiks ir „Drift Taxi“ pramoga, kurią vos už 10 eurų galės išbandyti kiekvienas norintis.
K. Alekna pasakoja, kad projekto „Saugūs keliai Lietuvoje“ renginiai nėra varžybos, tad tie, kurie tikisi kovoti dėl prizinės vietos, turėtų iš naujo įsigilinti į projekto idėją. Kaip teigia organizatorius, renginiai, siekiant didesnio saugumo šalies keliuose, skirti kiekvieno eismo dalyvio vairavimo sugebėjimams išmėginti.
„Projektą pradėjome įgyvendinti šiemet. Tai yra pramoginiai renginiai, kuriuos mes vadiname iššūkiais. Projekto siekis – pasiūlyti žmonėms kitokią renginių koncepciją – gerą laiko praleidimą, įgūdžių patikrinimą, adrenalino pajautimą. Pavyzdžiui, slalome nereikia laikytis slalomo varžybų reglamentų, o tai leidžia organizuoti gerokai daugiau važiavimų. Varžybose jų per dieną gali būti du ar trys, o pas mus dalyviai gauna per dvi valandas mažiausiai dešimt važiavimų. Mes matuojame laikus, bet apdovanojame dalyvius tik pagal nominacijas – pavyzdžiui, greičiausias, lėčiausias, garsiausias ar kitaip pasižymėjęs dalyvis“, - projekto „Saugūs keliai Lietuvoje“ idėją priminė K. Alekna.
Į renginį atvyksiantys žiūrovai privalės laikytis saugaus tarpusavio atstumo, čiaudėjimo bei kosėjimo etiketo bei kitų rekomendacijų ir reikalavimų dėl COVID-19. Renginyje nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041