school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Utenos rajono savivaldybės kreipimasis

2020 08 27 baltarusaiGerbiamas Glubokoje rajono Vykdomojo komiteto
pirmininke Aleksandrai Šubski,
Gerbiami Glubokoje rajono tarybos deputatai,

Utenos rajono savivaldybė (Lietuvos Respublika) daugelį metų draugauja ir bendradarbiauja su Glubokoje rajonu (Baltarusijos Respublika). Abu rajonai bendradarbiaudami yra daug pasiekę socialinio, ekonominio, turizmo, kultūros, švietimo ir kitose gyvenimo srityse.
Kartu su jumis jau daugelį metų aktyviai bendradarbiaujame tarptautinių projektų rengimo srityje. Dalyvaujame ir dirbame Euroregione „Ežerų kraštas“, Bendradarbiavimo abipus sienos programoje, kitose tarptautinėse programose ir projektuose. Dirbdami šiose programose ir tarptautiniuose projektuose, kartu su jumis esame parengę ir įgyvendinę daug svarbių ir labai reikalingų abiejų rajonų – Glubokoje ir Utenos – bendruomenėms projektų, kurie atnešė didžiulę naudą mūsų žmonėms. Mums visada yra malonu bendrauti ir bendradarbiauti su jūsų rajono valdžios atstovais, tarptautinių programų ir projektų dalyviais, verslo, kultūros, švietimo, sporto ir kitų sričių kolektyvais ir pavieniais žmonėmis.


Ilgą laiką bendradarbiavimas su jumis buvo labai sėkmingas ir pozityvus abiems pusėms, tačiau pastaruoju metu, atidžiai stebėdami politinius įvykius jūsų šalyje, esame susirūpinę dėl susidariusios politinės situacijos po Baltarusijos Respublikos Prezidento rinkimų. Žiniasklaidos priemonėse matydami priešpriešą tarp policijos ir taikių demonstracijų, esame labai susirūpinę ir manome, kad visus nesutarimus, tarp jų ir politinius, galima spręsti taikiomis priemonėmis, dialogu tarp visų suinteresuotų pusių. Todėl prašome jūsų netoleruoti tokių veiksmų, kurie pažeistų pagrindines demokratines žmogaus teises ir laisves, pagrindinius demokratijos principus, prašome jūsų užtikrinti pagarbą žmonių laisvei ir jų apsisprendimui.
Pažymime, kad tokie veiksmai, kurie neatitinka tarptautinės bendrijos ir europinių vertybių, negali būti toleruojami. Manome, kad išeitis iš šios susidariusios situacijos yra dialogas su visuomene viską sprendžiant taikiomis priemonėmis, gerbiant žmogaus teises ir laisves.
Jeigu būtų reikalinga mūsų pagalba, esame pasirengę jums padėti.
Mes tikime jumis, jūsų gera valia, geranoriškumu, mokėjimu bendrauti su visuomene, sprendžiant pačias sudėtingiausias ir sunkiausias problemas. Manome, kad jūs sėkmingai įveiksite šiuos sunkumus, ir mūsų aktyvus bendradarbiavimas ir bendravimas dar tęsis ilgus metus.

Pagarbiai,
Alvydas Katinas
Utenos rajono savivaldybės meras

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041