school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Utenos policijos pareigūnų susitikimas su seniūnais dėl kaimiškų vietovių gyventojų saugumo

2020 09 01 pareigunaiĮgyvendinant policijos įstaigų veiksmų, stiprinačių kaimiškųjų vietovių gyventojų saugumą, planą, siekiant tobulinti gyventojams teikiamų paslaugų kokybę bei policijos funkcijų kaimiškose vietovėse įgyvendinimą, šių metų rugpjūčio 31 d. Utenos rajono savivaldybėje įvyko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų susitikimas su Utenos rajono seniūnijų seniūnais, Susitikime dalyvavo Utenos apskrities VPK viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys kartu su vyriausiuoju tyrėju Audriumi Micikevičiumi, laikinai atliekančiu Utenos apskrities VPK Veiklos skyriaus viršininko funkcijas.


Susitikimo metu V. Žilys pristatė seniūnams minėtą policijos įstaigų veiksmų planą, šio plano tikslus ir siekius bei pasirinktinus gyventojų aptarnavimo organizavimo modelius. A. Micikevičius paaiškino policijos pareigūnų numatomo vykdyti gyventojų aptarnavimo ir policijos pajėgų darbo seniūnijų teritorijose nuostatas.
Aptarus planą, nuspręsta Utenos rajono seniūnijų teritorijose taikyti aktyvaus gyventojų aptarnavimo modelį, kai pagal iš anksto nustatytą ir paskelbtą budėjimo grafiką seniūnijos teritoriją prižiūrinčių policijos pareigūnų grupės atstovai atvyksta į seniūnijos patalpas. Jeigu tuo metu nėra interesantų, savo iniciatyva pareigūnai vyksta aplankyti seniūnijos centre veikiančias įmones, organizacijas ir, jei yra poreikis, pas pavienius gyventojus. Gavę informaciją apie į seniūnijos patalpas atvykusį interesantą, policijos pareigūnai vyksta į seniūnijos patalpas.
Seniūnijos patalpose ir kitose vietose bus skelbiama informacija apie gyventojų priėmimo laiką. Darbo laiku pareigūnai ne tik lankys įmones, organizacijas ir gyventojus, bet ir įgyvendins specifines, seniūnijos teritorijoje aktualiausias prevencines priemones, vykdys kitas individualias priemones, orientuojamas į galimus smurtautojus, eismo kontrolės stiprinimą ir viešosios tvarkos palaikymą. Bus užtikrinamas sistemingas aktualios informacijos teikimas gyventojams.
Kartu sutarta, kad per rugsėjo mėnesį seniūnijų teritorijas prižiūrintys policijos pareigūnai asmeniškai susitiks su seniūnais ir kartu aptars gyventojų aptarnavimo seniūnijose laiką bei kitus bendradarbiavimo klausimus.
Seniūnai liko patenkinti tokiu naujuoju veiklos organizavimo modeliu, o policijos atstovai išreiškė viltį, kad ši iniciatyva prigis ir atneš abipusės naudos kuriant saugesnę aplinką.

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041