school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

SND balionų šalinimas daugiabučiuose namuose: skelbiami rangovai, turintys teisę vykdyti darbus

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), siekdama, kad kuo daugiau 3-jų* aukštų ir aukštesnių daugiabučių namų pasinaudotų valstybės parama suskystintiems naftos dujų (SND) balionams pakeisti alternatyviais energijos šaltiniais – elektra ar dujomis (jeigu yra dujų įvadas), skelbia elektros įrenginių įrengimo veiklą vykdančių rangovų ir elektros įrenginių eksploatavimo veiklą vykdančių rangovų, turinčių teisę įrengti elektros įrenginius, sąrašus (rangovai turi teisę dirbti visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, tačiau, kad būtų paprasčiau surasti arčiausiai esančius rangovus, skelbiame jų registracijos adresus pagal atskiras savivaldybes, žiūrėkite https://www.vert.lt/dujos/Puslapiai/SND-balionu-salinimo-planas.aspx).

Iš beveik 900 daugiabučių, apsisprendusių dar šias metais su valstybės parama pasikeisti dujų balionus į saugius energijos šaltinius, daugiau kaip 98 proc. pasirinko maisto ruošimui naudojamus SND balionus pakeisti elektros energija.

Daugiabučio namo, kuriame numatoma vykdyti projektą ir kuris įtrauktas į VERT viešai skelbiamą SĄRAŠĄ, gyventojai iki rugsėjo 7 d. kartu su bendrijomis ir namo administratoriais turėjo apsispręsti ir pasirinkti alternatyvų energijos šaltinį (elektrą ar dujas).

Kitas žingsnis – pasirinkti rangovą, kuris atliks namo vidaus tinklo (laiptinės/butų ir įrangos) rekonstrukcijos darbus, kartu įvertinant ir poreikį didinti tinklo pajėgumus. Norint pasinaudoti valstybės teikiama negrąžinama parama ir gauti ją dar šiemet, darbų sąmatos turi būti parengtos ir pateiktos AB „Energijos skirstymo operatorius“ iki 2020 m. spalio 1 d.

Iki šio termino paraiškas turi pateikti ir tie daugiabučiai, kuriems nereikalingas namo bendraturčių sutikimas (balsavimas), o esami AB „Energijos skirstymo operatorius“ tinklai iki pagrindinio namo įvado suteikia galimybę pasinaudoti valstybės parama rekonstruojant tik esamus tinklus butuose.

Visus rangos darbus būtina atlikti iki lapkričio 30 d., pateikiant darbų užbaigimo aktus ir kitus privalomus dokumentus.

Valstybės parama vienam butui, iš kurio šalinamas SND balionas, šiais metais sieks iki 600 Eur.

VERT primena, kad 3-jų ir daugiau aukštų daugiabučiuose namuose SND balionai negalės būti naudojami nuo 2022 m pabaigos.

 

* įskaitant 2-jų aukštų daugiabučius namus su mansardomis/palėpėmis, kuriuose įrengti butai ir eksploatuojami dujų balionai.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041