school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Birutė Sapkauskienė: labai svarbu viruso plitimo metu laikytis visų saugos reikalavimų

2020 10 07 biruteSpalio 7 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje buvo surengtas susitikimas su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Utenos departamento direktore Birute Sapkauskiene.

Su direktore susitiko Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Audrius Remeikis, direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, savivaldybės gydytoja Eligija Židonienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, Dokumentų valdymo ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Monika Makaveckienė, Utenos daugiafunkcio sporto centro direktorius Alvydas Surgautas bei kt.
Susitikimo tema – COVID-19 situacija Utenos rajone. Birutė Sapkauskienė pristatė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Utenos departamento veiklą koronaviruso pandemijos metu, kalbėjo apie tyrimus, bendravimą su gyventojais. „Esame dėkingi savivaldybės gydytojai Eligijai Židonienei, kuri mums labai padeda aiškinantis užsikrėtusiųjų maršrutus, operatyviai praneša apie susirgusiuosius COVID-19,“ – sakė Birutė Sapkauskienė.
Pasak direktorės, nors virusas į vieną Utenos mokyklą pateko iš neformalaus ugdymo, pastarojo riboti nereikėtų, nes mokiniai turi kuo užsiimti po pamokų. Kitu atveju mokiniai pabirtų į gatves, o tai būtų daug palankesnė dirva plisti virusui. Be to, užsidarymas namuose turi kitą pavojų – ir vaikams, ir suaugusiems kyla psichologinių problemų.
Kaip sakė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, šiuo metu yra sulaukiama nemažai skambučių dėl mokyklose įrengtų rinkimų į LR Seimą balsavimo apylinkių ir nesaugių patalpų po rinkimų. Vedėjas informavo, kad priimtas sprendimas dezinfekuoti balsavimui naudotas mokyklų patalpas iškart, kai tik rinkimų apylinkės bus uždarytos. Mokytojai ir mokiniai mokyklose tikrai bus saugūs, mokinių tėveliai gali būti ramūs.
„Mus neramina artėjanti lapkričio 1-oji, Visų šventųjų diena, kai visa Lietuva vyksta lankyti savo artimųjų kapų, – sakė Birutė Sapkauskienė. – Neabejotinai bus susitinkama su giminėmis, pažįstamais, bus vykstama ir į viruso paveiktus rajonus. Patarčiau gyventojams šįkart susilaikyti nuo artimo bendravimo, laikytis saugaus atstumo, būtinai dėvėti veidą dengiančias priemones, mažiau bendrauti su giminėmis“.
Pasak direktorės, uteniškiai savo rajone gali jaustis saugūs, nes užsikrėtusiųjų virusu yra mažai. Tyrimų dėl COVID-19 yra atliekama daug ir operatyviai, tiriami pedagogai, socialiniai darbuotojai, medikai, grįžusieji iš užsienio, jaučiantys simptomus ir kitų grupių gyventojai. „Pavasarį, paskelbus karantiną, nerimo buvo daugiau, nes su virusu susidūrėme pirmą kartą, niekas nežinojo, kaip elgtis. O dabar gyventojai per daug atsipalaidavę. Artėjant peršalimų laikotarpiui, žmonės turėtų labiau saugotis, labiau rūpintis savimi ir aplinkiniais,“ – kalbėjo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Utenos departamento direktorė.
Baigiantis susitikimui Birutė Sapkauskienė konstatavo, kad virusas silpsta, užsikrėtę gyventojai serga lengva forma, tad gali atsitikti, kad virusas po kiek laiko nebeteks savo galių. nepaisant silpstančio viruso labai svarbu šiuo metu laikytis visų saugos reikalavimų: dėvėti nosį ir burną dengiančią asmens apsaugos priemonę, laikytis atstumo, dažnai plauti rankas, vėdinti patalpas, vengti būti uždarose patalpose gausiame žmonių būryje, nesilankyti masiniuose renginiuose.

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041