school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

     

Į Chersoną išvyksta kalėdinė uteniškių parama

Chersonas2023 m. gruodžio mėnesį Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, Utenoje veikiančios nevyriausybinės organizacijos, Utenos rajono savivaldybės įstaigos bei įmonės rinko paramą Ukrainos Chersono srities hromadoms (smulkiausiems administraciniams vienetams). Kad Kalėdos būtų ne tik šiltos (rinkti šilti žieminiai drabužiai suaugusiems), bet ir nors truputį jaukesnės, prisidėta, aukojant kavą ir saldumynus.
Atsiliepdamas į Europos Parlamento narių kvietimą prisidėti prie paramos akcijos Ukrainai, Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas kvietė įmones ir įstaigas įvertinti savo galimybes skirti paramą vienai iš labiausiai karo metu nuniokotų Ukrainos sričių – Chersonui. Po Rusijos įvykdyto karo nusikaltimo, susprogdinus Nova Kachovkos hidroelektrinę, užtvindytos Ukrainos Chersono srities gyvenvietės susiduria su iššūkiais šalinant potvynio padarinius.

Labai ženkliai prie Utenos rajono savivaldybės renkamos paramos Chersono sričiai prisidėjo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Kaip sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Dokumentų valdymo ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Monika Makaveckienė, buvo kreiptasi tik į Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Utenos skyrių, tačiau Utenos skyrius pats ėmėsi iniciatyvos ir, susisiekęs su Raudonojo Kryžiaus draugija Vilniuje, surinko didžiausią paramos kiekį. Draugija prisidėjo, paaukodama 50 maišų šiltų megztinių, moteriškos higienos priemonių, vaikiškų paklotų, rankų kremų, elektrinių šildytuvų.
„Poreikių paramai sąrašas buvo labai ilgas – pradedant transporto priemonėmis, elektriniais šildytuvais, baigiant higienos priemonėmis ir maisto produktais. Pokalbio metu su VšĮ „Ačiū, kad esi“, besirūpinančios paramos perdavimu Ukrainos kariams ir gyventojams, nukentėjusiems nuo Rusijos agresijos, atstove Milda Goštautaite, supratome, kad maisto produktai yra reikalingi, tačiau labai trūksta kažko „nekasdieniško” – šokolado, kavos... Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojus pakvietėm prisidėti būtent šiais produktais. Taip pat jų prašėme prisidėti, paaukojant šiltų kepurių, kojinių, šalikų bei pirštinių,“ – apie surinktos paramos turinį pasakojo M. Makaveckienė.
Dokumentų valdymo ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėja teigė, kad iš savivaldybės įstaigų ir įmonių surinkta parama jau yra išvežta pristatymui į Chersono sritį prieš kurį laiką, o saldėsiai ir šilti drabužiai – prieš pat didžiąsias metų šventes. Parama Ukrainą pasieks prieš sutinkant Naujuosius metus arba kelios dienos po jų – tai priklausys nuo VšĮ „Ačiū, kad esi“ pajėgumų.
Utenos rajono savivaldybė dėkoja visiems, prisidėjusiems prie paramos nuo karo nukentėjusioms Chersono hromadoms: Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Utenos filialui, Utenos rajono savivaldybės tarybos narei Linai Penkaitienei, Utenos „Saulės“ gimnazijai, UAB „Utenos šilumos tinklai“, UAB „Utenos autobusų parkas“, „UAB „Utenos komunalininkas“, Utenos maltiečių grupei, Lietuvos Raudonajam Kryžiui, Raudonojo Kryžiaus Utenos skyriui, Utenos rajono neįgaliųjų draugijai, UAB „Utenos Indra“ ir Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojams.
Tikimės kuo spartesnės karo baigties bei linkime stiprybės Ukrainos gyventojams. Слава Україні!

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041