school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Po vienu mokyklos stogu – kelios įstaigos

2021 04 22 vyzuonosUtenos rajono Užpalių gimnazijos Vyžuonų skyrius ateinančius mokslo metus pasitiks pasikeitęs: į mokyklos pastatą planuojama perkelti seniūniją, bendrijos „Vyžuona“ patalpas, o netolimoje ateityje mokykla taps ir seniūnijos bei miestelio kultūros renginių centru.
Galimybė po vienu stogu sutalpinti kelias įstaigas atsirado dėl to, kad Vyžuonų mokykloje nuo rugsėjo 1-osios nebeformuojamos 5–8 klasės. Mokykloje lieka ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir pradinukai.
Kaip sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, šiais mokslo metais mokykloje mokosi 42 mokiniai (įskaitant ir ikimokyklinukus). Ateinančiais mokslo metais mokyklos mokinių bendruomenę sudarys 8 pradinukai ir galbūt 15 ikimokyklinukų. Pradinių klasių mokiniai mokysis jungtinėje klasėje.


Sumažėjus mokinių skaičiui, mokykloje lieka tuščių patalpų. Todėl numatyta, kad mokyklos pirmame aukšte įsikurs Vyžuonų seniūnija, tame pačiame aukšte esančios bibliotekos patalpų erdvės bus praplėstos, sujungiant jas su muziejaus erdvėmis, dešinysis fligelis bus skirtas ikimokyklinukams, t. y. vaikų darželiui.
„Visos institucijos turės atskirus įėjimus, – sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyr. specialistas Vytautas Leika. – Biblioteka savo įėjimą turi iš lauko, į vaikų darželį taip pat bus galima patekti iš lauko, į seniūniją – per pagrindinį įėjimą. Bet į visas patalpas bus galimybė patekti ir iš vieno kurio nors įėjimo, o atėjus, pavyzdžiui, į seniūniją patekti į biblioteką ar vaikų darželį bus galima neišėjus iš patalpų“.
Pasak V. Leikos, pirmame aukšte, norint pritaikyti patalpas seniūnijai, reikės remontuoti 4 kabinetus. Jų remontas prasidės jau šiais metais. Kartu bus remontuojamos ir bibliotekos patalpos. Vaikų darželio patalpų remontui atlikti šiais metais bus rengiamas techninis projektas.
Antrame mokyklos aukšte karaliaus pradinių klasių mokinukai. Prie jų patalpų prisišlies ir bendrija „Vyžuona“. Kadangi šiame aukšte nėra sanitarinių patalpų, jos bus įrengtas pirmiausia.
„Suremontavus vaikų darželio patalpas, bus ženkliai pagerintos ikimokyklinukų ugdymo sąlygos, – sakė R. Kraulišas. – O kad trečias mokyklos aukštas neliktų tuščias, jame vasaros metu planuojame organizuoti vaikų vasaros poilsio stovyklas.“
Įstaigų perkėlimas į mokyklą su miestelio bendruomene aptartas susitikime, kuriame dalyvavo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, administracijos direktoriaus pavaduotoja, vykdanti administracijos direktoriaus pareigas, Zita Ringelevičienė, R. Kraulišas ir V. Leika. Buvo kalbama apie laukiančius pasikeitimus, aptarti minusai ir pliusai, atsakyta į vyžuoniškių klausimus.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041