school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje

Gegužės 5 d. nuotoliniu būdu įvyko Utenos rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame buvo apsvarstyti aktualūs klausimai, susiję su COVID-19 ligos situacija Utenos apskrityje, paukščių gripo plitimu, 5–11 klasių mokinių grįžimo į mokyklas bei kt.

COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) situaciją Lietuvoje, Utenos apskrityje bei Utenos rajone pristatė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Utenos departamento direktorė Birutė Sapkauskienė ir savivaldybės gydytoja Eligija Židonienė, taip pat kalbėjusios apie užsikrėtimų skaičių, testavimo ir vakcinacijos situaciją.
Birutė Sapkauskienė informavo, kad Utenos apskrityje mažiausiai sergančiųjų yra Zarasų rajone. Utenos rajonas – antroje vietoje. Padėtis Visagine taip pat sparčiai gerėja, o tai nuteikia optimistiškai. Optimizmą sustiprina ir šiltėjantys orai bei sėkmingai vykdoma gyventojų vakcinacija. „Deja, Utenoje turime mutacijų atvejų, – sakė B. Sapkauskienė. – Ši „dovana“ mums buvo atvežta iš Kazachstano“.


Eligija Židonienė informavo, kad Utenos rajone abiem dozėmis jau paskiepyti 14788 asmenys. Vakar, gegužės 4 d., skiepijant gyventojus „gyva eile“ nuo COVID-19 ligos „Vaxzevria“ vakcina buvo paskiepyti 407 asmenys. „Skiepijimas „gyva eile“ vyks ir šį šeštadienį, gegužės 8 d., – sakė E. Židonienė. – Į Vakcinacijos centrą (J. Basanavičiaus g. 56) gyventojus kviečiame nuo 9 iki 15 val.“
Lietuvoje išplatinto didelio patogeniškumo paukčių gripo situaciją pristatė Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos Utenos departamento direktorius Linas Tiškus.
Diskutuojant apie 5–11 klasių mokinių grįžimą į mokyklas buvo nutarta, kad minėtų klasių mokiniai šiuos mokslo metus užbaigs mokydamiesi nuotoliniu būdu.
Baigiantis posėdžiui buvo kalbama apie gaisrų prevenciją (situaciją Utenos rajone pristatė Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rolandas Vilčinskas), renginių organizavimą karantino metu (pasisakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė), dalyvavimą valstybės lygio civilinės saugos funkcinėse pratybose (informaciją apie gegužės 12 d. vyksiančias pratybas „Civilinės saugos sistemos subjektų veiksmai įvykus branduoliniai avarijai Baltarusijos Respublikos teritorijoje esančioje atominėje elektrinėje“ pateikė Viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistė Zita Jasiunavičienė) ir kt.

 

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041