school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Tarptautinė šeimos diena turi tapti gražia šeimos tradicija

2021 05 06 seimaLietuvoje, kaip ir kitose pasaulio šalyse, motinystei ir tėvystei pagerbti minimos Motinos ir Tėvo dienos.
Pirmąjį gegužės sekmadienį minime Motinos dieną, o pirmąjį birželio sekmadienį – Tėvo dieną.
Šių dviejų švenčių sandūroje – gegužės 15 d. – pasaulyje švenčiama Tarptautinė šeimos diena. Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu ji minima nuo 1994 metų, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į problemas, kurios tiesiogiai ar netiesiogiai turi įtakos kiekvienai šeimai.
Kas mums yra šeima, tikriausiai, kiekvienas atsakytume skirtingai. Bet visi sutiktume, kad meilė, tarpusavio supratimas, tam tikrų pareigų ir atsakomybių prisiėmimas sudaro tvirtos šeimos pagrindą, kurioje vyrauja darna ir pasitikėjimas, saugiai auga vaikai, kuriamos tradicijos ir istorija.

Barbara Bush yra pasakiusi: „Savo gyvenimo pabaigoje niekada nesigailėsite, kad kažkada gyvenime neišlaikėte kažkokio egzamino, kad nelaimėjote jums svarbaus ginčo ar kad nesudarėte gero sandorio. Tačiau jūs tikrai gailėsitės to, kiek mažai laiko praleidote su savo vyru, draugu, vaiku ar tėvais“.
Siekdama paskatinti šeimas kuo daugiau laiko praleisti kartu, Utenos rajono savivaldybės šeimos komisija pakvietė įstaigas, organizacijas, nevyriausybines organizacijas paminėti Tarptautinę šeimos dieną ir organizuoti šventes.
Nors šalyje paskelbtas karantinas ir negalima planuoti didelių renginių, į Utenos rajono savivaldybės šeimos komisijos kvietimą atsiliepė 20 įstaigų ir organizacijų, kurios gegužės 14–15 dienomis pakvies šeimas į šventinius renginius saugioje aplinkoje. Tai virtualios parodos, nuotolinės paskaitos, kino filmų peržiūros, sporto užsiėmimai, konkursai, muzikiniai sveikinimai – viskas, kas skatina šeimą būti kartu, stiprina tarpusavio ryšius ir pasitikėjimą.
Visą Tarptautinės šeimos dienos minėjimo priemonių sąrašą galite rasti Utenos rajono savivaldybės tinklapyje https://www.utena.lt. Gegužės 14–15 dienomis nuoširdžiai kviečiame būti aktyviais ir aplankyti virtualias vaikų ir tėvelių darbų parodas, išklausyti šeimų muzikinius sveikinimus, prisijungti prie Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro psichologės nuotolinės paskaitos ,,Ką reiškia santykiai ir jausmai šeimoje?“, dalyvauti Utenos rajono savivaldybės sveikatos biuro organizuojamame piešinių konkurse, visą gegužės mėn. dalyvauti Utenos kultūros centro renginiuose, Utenos kraštotyros muziejaus ir jo padalinių visai šeimai organizuojamuose edukaciniuose užsiėmimuose, susitikimuose, ekskursijose.
Savo lankytojus dalyvauti Tarptautinės šeimos dienos minėjime pakvietė Utenos rajono socialinių paslaugų centras, Utenos rajono Saldutiškio pagrindinė mokykla, Daugailių (kartu su Utenos apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu), Pačkėnų, Saldutiškio bendruomenių, Užpalių „Lions – Liūtų“ klubo ir Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro vaikų dienos centrai, Utenos vaikų lopšelis-darželis „Voveraitė“, Utenos mokykla-vaikų darželis „Eglutė“, Sirutėnų krašto bendruomenės vaikų dienos centras „Laumžirgis“, Utenos seniūnijos bendruomenės Biliakiemio vaikų dienos centras „Aitvaras“, Utenos kultūros centro Daugailių skyrius. Informaciją apie visus šeimai skirtus renginius galite rasti ne tik Utenos rajono savivaldybės tinklapyje, bet ir pačių renginių organizatorių tinklapiuose, facebook paskyrose.
Šeimos komisija nuoširdžiai sveikina visus Tarptautinės šeimos dienos proga. Kiekvienai šeimai linki gyventi meilėje, dalintis savo mintimis ir gerbti vienas kito nuomonę, rūpintis vienas kitu ir kuo dažniau tai parodyti, visada palaikyti vienas kitą ir kartu ieškoti sprendimų užklupus sunkumams. Gražių šventinių akimirkų kartu ir lai ši šventė tampa gražia šeimos tradicija.

Tarptautinės šeimos dienos renginiai 

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041