school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Miškai pavojuje: saugokime juos

2021 06 22 miskaiŠtai ir sulaukėme: tropinė kaitra gali prišaukti pačią baisiausią nelaimę – gaisrus miškuose. Šiandien Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informavo, kad daugiau nei 1/3 šalies teritorijos apima ketvirtos klasės miškų gaisringumas. O tai reiškia, kad miškuose – didelis gaisrų pavojus.

Artimiausiomis dienomis padėtis nesikeis: birželio 23–24-iąją sausringas laikotarpis miškuose tęsis. Nors ir numatomi lietūs, bet jie bus trumpalaikiai ir lokalūs. O to atgaivinti miškus yra per maža.

Kaip elgtis miškuose esant ketvirtos klasės gaisringumui, puikiai visi žinome. Todėl taip ir elgsimės: nedeginsime žolės, nemėtysime nuorūkų, stiklų, nepaliksime tuščių butelių ir kitų šiukšlių, saugosime miškus, visus, juose augančius ir gyvenančius. O jei pamatysime elgiantis priešingai, būsime pilietiški ir būtinai sudrausminsime. Jei reikia, ir pasakysime ir griežčiau.

Su miškų gaisringumu VĮ Valstybinių miškų urėdijos regioninių padalinių veiklos teritorijose galima susipažinti čia http://www.meteo.lt/misku-gaisringumo-klases-prognozes

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041