school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Dėl asmenų gyvenamosios vietos deklaravimo duomenų tikslinimo

rcVĮ Registrų centras kartu su LR vidaus reikalų ministerija įvertino situaciją, kai dalis Lietuvos gyventojų nėra pateikę duomenų apie tikslų savo deklaruotos gyvenamosios vietos adresą gyvenamosios vietos deklaravimo įstaigai.
Registrų centro duomenimis, 1473 Utenos rajono gyventojų (Utenos mieste – 875 gyventojų) deklaruotos gyvenamosios vietos adresai nepilni, netikslūs ar neteisingi, o tai sukelia problemų tiek patiems gyventojams, tiek valstybės institucijoms ar teismams, kurių siunčiama informacija ar dokumentai pagal Gyventojų registre nurodomą gyvenamosios vietos adresą tokių gyventojų tiesiog nepasiekia. Dažniausiai ši problema kyla tose gyvenamose vietovėse, kuriose adresai (gatvės pavadinimas ir namo (patalpos) numeris) buvo suteikti pirmą kartą.

Atkreipiame dėmesį, kad LR gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo 4 straipsnio 12 dalyje yra nustatyta, jog gyvenamosiose vietovėse, kuriose pastatų numeriai ir (ar) patalpų numeriai yra suteikti pirmą kartą, asmenų deklaruotos gyvenamosios vietos adresai yra keičiami (tikslinami) asmeniui ar patalpos ar pastato savininkui (bendraturčiui) deklaravimo įstaigai (seniūnijose) pateikus prašymą patikslinti duomenis. Taigi, kaip ir pareiga deklaruoti gyvenamąją vietą, taip ir pareiga pateikti prašymą patikslinti deklaravimo duomenis yra nustatyta pačiam gyventojui.
Prašymai pateikiami, kai netikslūs asmenų deklaruotos gyvenamosios vietos duomenys (adresai), kurių atitikmens nėra Adresų ir Nekilnojamojo turto registruose (pvz. vienbučiuose namuose asmenys deklaruoti kaip butuose; gyvenamoji vieta deklaruota bendrabučių kambariuose, kai Nekilnojamojo turto registre patalpos nesuformuotos; tėvų netikslios deklaruotos gyvenamosios vietos adresu deklaruota ir nepilnamečių vaikų gyvenamoji vieta; pasikeitusios gyvenamųjų vietovių ribos).
Raginame Utenos rajono gyventojus, kurių deklaruotos gyvenamosios vietos duomenys klaidingi, artimiausiu metu atvykti į seniūnijas ir pateikti prašymus dėl deklaravimo duomenų ištaisymo ar patikslinimo.  Registrų centro parengta atmintinė gyventojams aktualiais gyvenamosios vietos deklaravimo bei gyvenamosios vietos tikslinimo klausimais.

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija, parengta pagal Vidaus reikalų ministerijos ir Registrų centro informaciją

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041