school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Savivaldybės, NVO ir švietimo sektoriaus bendradarbiavimas Utenoje: naujos švietimo kokybės link

2021 09 30 svietimoRugsėjo 23 d. Utenos rajono savivaldybėje vyko savivaldos, švietimo sektoriaus ir NVO atstovų susitikimas. Susitikimą moderavo Pilietinės visuomenės instituto (PVI) direktorė Ieva Petronytė–Urbonavičienė, tyrėja Maryja Šupa ir analitikas Vytautas Kaktinas. Susitikimo tikslas – aptarti bendradarbiavimą tarp skirtingų sektorių atstovų, gerinant švietimo situaciją Utenos rajono savivaldybėje ir sprendžiant kylančius iššūkius. Ypatingas dėmesys buvo kreipiamas į nebiudžetinių organizacijų įtraukimą į švietimo paslaugų teikimą, plečiant paslaugų įvairovę ir užtikrinant jų kokybę.

Tai – pirmas iš trijų susitikimų Utenoje, skirtų glaudesniam NVO, švietimo sektoriaus ir savivaldos atstovų bendradarbiavimui. Susitikimo dalyviai aptarė bendradarbiavimo potencialą, idėjas švietimo srityje, kurias būtų galima įgyvendinti bendradarbiaujant, ir konkrečias sritis, kuriose bendradarbiavimas aktualiausias. Antrasis susitikimas spalio mėnesį bus skirtas tolimesniam sprendimų aptarimui ir strateginiam planavimui, o trečiasis – patirties refleksijai ir kylančių iššūkių sprendimui.

Susitikimo dalyviai diskutavo tokiomis temomis kaip geresnė sektorių tarpusavio komunikacija, savivaldybės NVO tarybos įgalinimas, suaugusių švietimas, alternatyvios klasės idėja, savanorystės skatinimas bendrojo lavinimo mokyklose. Anot PVI direktorės, „susitikimai, įgalinantys pokalbius tarp skirtingų sektorių, šiuose pokalbiuose vykstantis apsikeitimas patirtimis, švietimo vizijomis, problemų, galimų jų giluminių priežasčių bei sprendimų identifikavimas, kartu aptariamos senos ar gimstančios naujos idėjos - visa tai itin svarbu ne tik švietimo paslaugų kokybės, įvairovės didinimui, bet ir atviresnio, glaudesnio, tvirtesnio kasdienio bendradarbiavimo tarp valdžios institucijų ir piliečių, nevyriausybinių organizacijų plėtojimui.“

Susitikimų seriją organizuoja Pilietinės visuomenės institutas ir Nacionalinis švietimo NVO tinklas projekto „Naujoji švietimo paradigma konkurencinėmis sąlygomis“ rėmuose.

Daugiau informacijos: Ieva Petronytė–Urbonavičienė, tel.nr. +370 672 21168, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041