school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

TARPTAUTINIO PROJEKTO ,,ETNO BANGOS“ DALYVIŲ SUSITIKIMAS MALTOJE

ERASMUSUtenos rajono savivaldybė kartu su Ignalinos, Švenčionių, Zarasų rajonų ir Visagino savivaldybėmis dalyvauja VšĮ Euroregiono „Ežerų kraštas“ direktorato biuro vykdomame Erasmus+ KA2 projekte „Etno bangos: tarptautinio bendradarbiavimo tinklo tarp kultūros ir jaunimo darbuotojų sukūrimas“ (Ethno vibes). Tai tarptautinis projektas, kuriame dalyvauja partneriai iš Italijos ir Maltos.


Šio projekto tikslas - sukurti ilgalaikę partnerystę tarp jaunimo ir kultūros darbuotojų, pasidalijant etnokultūros populiarinimo patirtimis, pritaikant naujoves organizuojant etnokultūros festivalius jaunimui. Utenos rajono savivaldybei šiame projekte atstovauja Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Regina Skomskienė ir Jaunimo reikalų koordinatorė Gerda Kvaselienė.
Lapkričio pabaigoje Maltoje vyko pirmasis šio projekto dalyvių mokomasis patirties mainų vizitas, kurio metu buvo pristatomos projekte dalyvaujančias šalis garsinančios etnokultūros veiklos, svarbiausios regionų šventės ir festivaliai, dalijamasi patirtimi, kaip išlaikyti autentiškas vietos tradicijas, į organizacines veiklas įtraukti jaunimą.
Projekto partneriai Maltoje – Mtarfos savivaldybės atstovai, kuruojantys kultūros sritį ir jaunimui skirtas veiklas, suorganizavo turiningus mokymus ir interaktyvius užsiėmimus šio projekto dalyviams. Jų metu vyko aktyvus tarpkultūrinis dialogas, diskusijos projektui aktualiomis temomis, kurios padėjo giliau suvokti kasdieniame darbe kylančius iššūkius, sunkumus planuojant šventes ir festivalius, su kuriais susiduria renginių organizatoriai skirtingose šalyse. Su jaunimo organizacijomis dirbantys Maltos, Italijos ir Lietuvos atstovai diskutavo apie jų šaliai būdingas problemas, nepakankamai aktyvų jaunimo įsitraukimą į savanorystę, pandemijos keliamus iššūkius. Taip pat vyko ir komandinis darbas – pasiskirstę komandomis dalyviai rengė visuomenės apklausos klausimyną bei vykdė vietos gyventojų apklausą Mdinos senamiestyje Maltoje vykstančių renginių kokybės, pasiūlos ir teigiamų bei neigiamų aspektų klausimais, įgyvendino kūrybines dirbtuves Zabbar‘o pradinėje mokykloje.
Projekto dalyviai buvo supažindinti su Maltos istorija ir kultūra, dalyvavo susitikimuose su Valetoje įsikūrusių kultūros įstaigų ,,Valletta Design Cluster“ bei ,,Valletta Cultural Agency“ veikla, aplankė garsiausias Maltos vietoves.
Projektas yra finansuojamas Erasmus+ KA2 programos. #ethnovibes

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041