school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos vizitas

2022 05 11 prezidentasLietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pažadą tesėjo: gegužės 9-ąją, minint Europos dieną, lankėsi Utenos rajone, Daugailiuose, į kuriuos planavo atvykti dar sausio 13-osios proga. Deja, tada vizitą sutrukdė Covid-19 ligos protrūkis. Šįkart Jo Ekscelencija G. Nausėda apsilankė ne tik Vyturių progimnazijos Daugailių skyriuje, bet ir pačioje Vyturių progimnazijoje, kur susitiko su joje besimokančiais vaikais ir pedagogais iš Ukrainos.
Daugailiuose šalies vadovą pasitiko Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Daugailių seniūnė Giedrė Eimutienė, Daugailių klebonas Saulius Kalvaitis, kiti miestelio atstovai. G. Nausėda dalyvavo netradicinėje pamokoje, skirtoje Europos dienai, aplankė muziejų, prie mokyklos pasodino ąžuoliuką.


Vyturių progimnazijoje šiuo metu mokosi 124 mokiniai iš Ukrainos. Joje mokytojų padėjėjais taip pat dirba ukrainiečiai mokytojai. Prezidentas, lydimas progimnazijos direktorės Editos Kadūnienės, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Romualdo Kraulišo ir gausaus būrio žiniasklaidos priemonių atstovų, aplankė mokykloje įkurtą vaikų darželį, kuriame yra ugdomi 8 vaikučiai iš Ukrainos, pabuvojo pamokoje ir dalyvavo Europos dienai skirtame koncerte. Visus sujaudino ukrainietės mokytojos padėjėjos kalba, kurioje ji išreiškė viltį, kad Ukraina taps Europos šalių šeimos nare, dėkojo Lietuvai ir Utenai už neįkainojamą pagalbą nuo karo siaubo pabėgusiems jos tautiečiams. Koncerte skambėjo populiarioji ukrainiečių daina „Oy, u luzi chervona kalina“, atlikta ukrainiečių vaikų choro, kitos populiarios melodijos. Progimnazijos direktorė Prezidentui įteikė vaikų piešinį su didele gražia saulėgrąža, o Jo Ekscelencija mokyklos bendruomenei – pagrindinį Lietuvos įstatymą Konstituciją ir Lietuvos trispalvę.

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041