school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Skaudi realybė: į senelių globos namus – nors šiandien

2022 07 08 seneliu namaiBuvusios Tauragnų Eugenijos Šimkūnaitės pagrindinės mokyklos pastatas šiomis dienomis keičiasi akyse. Pasikeitimai pastato išorėje dar nėra labai matomi, bet viduje – tikras perversmas. Šį „perversmą“ buvusioje mokykloje surengė verslininkas, VšĮ „Adutiškio senelių namai“ direktorius Žydrūnas Eimutis.
Kaip žinoma, Utenos rajono savivaldybė viešojo aukciono būdu seniai nenaudojamą Tauragnų mokyklos pastatą pardavinėjo ilgą laiką. Žydrūnas Eimutis jį įsigijo pernai. Kaip pats verslininkas sakė, įsigijo dėl to, kad jame įkurtų Tauragnų senelių namus ir reabilitacijos ir slaugos centrą.


Adutiškio senelių globos namai – vienas sėkmingiausių Lietuvoje rūpinimosi pagyvenusiais, turinčiais įvairių sveikatos problemų žmonėmis pavyzdžių. Jie – šiuolaikiški, modernūs, primenantys viešbutį su erdviais kambariais, grožio salonu, restoranu, poilsio zonomis. Pasak Ž. Eimučio, panašūs senelių globos namai bus įkurti ir Tauragnuose.
Kol kas buvusioje mokykloje – tikras statybų bumas. Griaunamos sienos, tiesiami nauji tinklai, klojamos naujos grindys, keičiami langai ir stogas, ryškėja kambarių, bendrų patalpų, gydytojų kabinetų kontūrai. Senelių globos namuose turėtų atsirasti žiemos sodas, restoranas, teritorijoje prie pastato – lauko poilsio zona ir daug kitų privalumų.
Susipažinti su buvusios mokyklos pastate vykstančiomis statybomis, pamatyti, kaip Tauragnuose gimsta senelių globos namai, į mokyklą, lydimi Tauragnų seniūno Alvydo Danausko, atvyko Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas bei Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė.
Svečiai susitiko su Ž. Eimučiu, susipažindino su statybų eiga, apžiūrėjo tvarkomas patalpas. Verslininkas atvykusiems surengė nedidelę ekskursiją, pristatė ateities planus, informavo, kad statybos turėtų būti baigtos 2023 m. rudenį. „Jei neatsiras kliūčių, kurios nuo mūsų nepriklauso, tikimės, kad Tauragnų senelių globos namai duris klientams atvers 2023 m. rugsėjį“, – planais dalijosi Ž. Eimutis.
Nežinia, iš kur Tauragnų ir aplinkinių vietovių gyventojai sužinojo apie kuriamus modernius senelių globos namus, bet norinčių juose apsigyventi jau apstu ir šiandien. Žmonės skambina Ž. Eimučiui, seniūnui Alvydui Danauskui ir prašo juos užsiregistruoti į būsimus namus. Žinoma, dar niekas nieko neregistruoja, bet ankstyvi skambučiai parodo, kad specialistų priežiūros ir globos namų pagyvenusiems žmonėms poreikis yra didelis. Reikia tikėtis, kad šiuolaikiški ir modernūs senelių globos namai Tauragnuose išspręs ne vieną senstančios mūsų visuomenės socialinę problemą.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041