school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Verslą mokykloje kūręs uteniškis: tikslingos investicijos neša saldžius vaisius

Utenoje nestinga verslių žmonių, o regione vis ieškoma naujų inovatyvių metodų ir būdų vietos bendruomenės verslumo įgūdžių stiprinimui. Vienas tokių – naujos Europos Sąjungos investicijos šalies regionuose, kurios bus pristatomos ir nemokame pramoginiame renginyje „NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS: Pažangesnei Lietuvai“ šį trečiadienį Utenoje. Vienas iš renginio dalyvių uteniškis Mantas Andrašius, pirmąjį sėkmingą verslą sukūręs dar besimokydamas Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos vienuoliktoje klasėje, įsitikinęs, jog tikslingas verslumo ugdymas nuo mažų dienų – vienas iš būdų paskatinti pažangių ir inovatyvių verslų kūrimąsi šalies regionuose.
„Pastebiu, jog regionuose atsiranda įvairių priemonių, kurios ženkliai prisideda prie pažangesnės visuomenės ir visos šalies kūrimo. Smagu, kad ir mažesni miestai sulaukia vis daugiau naujų ES investicijų nukreiptų būtent į regionų gyventojų verslumą, kitų konkurencingai darbo rinkai reikalingų įgūdžių ugdymą“, – pasakoja M. Andrašius.


Nuo kino teatro iki maisto parduotuvės
Pats uteniškis sako, jog nors kai jis mokėsi mokykloje tokių į verslumo ugdymą nukreiptų investicijų nebuvo, tačiau tai jo vis tiek nesustabdė. Jis verslu vis tiek domėjosi nuo vaikystės – vaikino tėtis visuomet skiepijo, kad reikia kurti kažką savo.
„Todėl dar gimnazijoje pats savarankiškai pradėjau domėtis, skaityti įvairias knygas apie verslumą. Po kurio laiko nusprendžiau, kad gana skaityti, metas veikti. Tuomet pradėjau galvoti, ką galima padaryti ir ko trūksta mano gimtajame mieste“, – pasakoja verslus uteniškis M. Andrašius.
Utenoje tuo metu nebuvo kino teatro, todėl pirmoji vaikino idėja buvo įkurti kino teatrą mokyklos aktų salėje, į kurią galėtų ateiti ne tik mokiniai, bet ir visi miestiečiai.
„Vos tik pradėjau galvoti kaip ir ką daryti, sužinojau, kad į Uteną jau atkeliauja profesionalus kino teatras – ši mintis neišdegė. Čia radau dar vieną progą, pagalvojau, kad šalia kino teatro galima pardavinėti užkandžius. Bet ir ši mintis nesuveikė, nes nebūtų įmanoma užtikrinti visų higienos reikalavimų. Bet užkandžių kioskelio mintis vis sukosi mano galvoje, kol sumąsčiau tokį įrengti savo mokykloje. Žinoma, čia veikė valgykla, tačiau joje nebuvo platau užkandžių pasirinkimo“, – savo patirtimi dalinasi uteniškis.
Savo įrengtoje parduotuvėje M. Andrašius su draugais sėkmingai trejus metus mokiniams pardavinėjo įvairiausius užkandžius ir gėrimus: varškės sūrelius, sausainius, trapučius, apkepėles, ledus, sultis, vandenį.
Tikslingos investicijos atneša saldžius vaisius
M. Andrašius prisimena, jog verslo pradžiai pats investavo 200 eurų, 100 eurų – draugas, o bendraklasiai skyrė iki 20 eurų. Vaikinas sako, jog svarbu tikslingos investicijos, nes jos atneša saldžius vaisius – vos už kelių mėnesių vaikinas pradėjo skaičiuoti pelną.
Renginio metu pristatomos daugiau kaip 7,5 mlrd. ES investicijos taip pat leis užtikrinti socialinės, ekonominės ir teritorinės nelygybės mažėjimą regionuose bei atvers galimybes kurtis naujiems ir inovatyviems verslams.
Naujos ES investicijos pažangesnei Lietuvai pristatomos nemokamame renginyje Utenoje
Jau rugsėjo 14 dieną galėsite išgirsti Manto istoriją bei susipažinti su nauju investicijų periodu.
Nemokamas renginys „NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS: Pažangesnei Lietuvai” vyks Utenoje, aikštėje prie Kultūros centro, Aušros g. 49. Renginyje uteniškių bei miesto svečių lauks išmani viktorina su prizais, diskusija ir nemokamos pramogos – dronų lenktynės, 3D spausdintuvas, batutai vaikams, foto būdelė bei įvairūs virtualios realybės žaidimai. Diskusijoje dalyvaus finansų ministrė Gintarė Skaistė, verslus uteniškis Mantas Andrašius, virtualios realybės pramogų „VRoom“ įkūrėjas Paulius Juočeris bei Inovacijų agentūros Bendrųjų verslo kompetencijų departamento direktorė Patricija Reut.
Renginį ves Vidas Bareikis, o vakarą vainikuos nemokamas Sauliaus Prūsaičio koncertas.
„NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS: Pažangesnei Lietuvai“ yra pirmasis renginių ciklo „NAUJOS, 7,5 MLRD. EURŲ INVESTICIJOS“ renginys. 5 šalies miestuose vykstančiuose renginiuose siekiama vietos bendruomenes ir plačiąją visuomenę supažindinti su naujomis ES investicijomis bei jų suteikiamomis naudomis regionui. Finansų ministerijos organizuojami renginiai taip pat vyks Alytuje, Marijampolėje, Telšiuose ir Tauragėje. Renginys finansuojamas Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis.
Daugiau informacijos ir detali renginio programa: https://fb.me/e/1QWaIkqKY

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041