school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Draugauti ir bendradarbiauti niekada nevėlu

2022 10 21 chelmasSpalio 17–21 d. Utenoje vieši Chelmo (Lenkija) Stefano Čarneckio bendrojo lavinimo I-ojo licėjaus mokinių ir mokytojų delegacija. Ši bičiulių lenkų viešnagė surengta minint licėjaus draugystės ir bendradarbiavimo su Utenos Adolfo Šapokos gimnazija 20-metį. Kaip sakė gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas, dvidešimties metų draugystės jubiliejus sukako prieš dvejus metus, 2020-aisiais. Bet tais metais paminėti sukaktį sutrukdė koronavirusas. „Šapokiečiai Chelme lankėsi 2019 m., prieš pat pandemiją, – sakė direktorius. – Atsakomąjį licėjaus mokinių ir mokytojų vizitą, suprantama, teko atidėti. Tad dabar ypatingai džiaugiamės šiuo susitikimu“.
Chelmo delegacijos nariams šapokiečiai sugalvojo įvairiausių veiklų: pažintis su gimnazija, įvairios edukacijos, dalyvavimas mokyklos renginiuose, medžio sodinimas, bendra vakaronė, išvykos po rajoną ir kt.

Viena iš veiklų – vizitas į Utenos rajono savivaldybės administraciją, kurioje svečiai susitiko su Utenos rajono savivaldybės mero patarėju Vidmantu Valinčiumi, Švietimo ir sporto skyriaus vedėju Romualdu Kraulišu, kitais savivaldybės administracijos atstovais. Chelmiečius lydėjo gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas, mokytoja Irena Budreikienė ir gimnazistai.
Stefano Čarneckio licėjaus delegacijai Vidmantas Valinčius pristatė Utenos rajoną, Utenos rajono savivaldybės pasiekimus ekonomikos, socialinės, verslo, švietimo ir kitose srityse, kalbėta apie bendradarbiavimo tarp Utenos ir Chelmo bei gimnazijos ir licėjaus plėtojimą, ateities veiklas, vizitus, naujus projektus. Licėjaus mokiniai pasidalino viešnagės Utenoje ir gimnazijoje įspūdžiais ir sakė, kad Utena jiems labai patinka ir palieka pačius maloniausius įspūdžius. Mokytojams mero patarėjas įteikė atminimo dovanų, mokiniams taip pat buvo įteikta dovanų – kepuraitės su Utenos laimės miesto ženklu.
Po susitikimo savivaldybės administracijoje svečiai ir gimnazijos atstovai išskubėjo rengtis vakaronei, kurioje skambėjo liaudies dainos, buvo šokami tautiniai šokiai, ragaujami utenietiški gardumynai.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041