school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Dėl šiltnamių ir užtvarų, esančių elektros oro linijos apsaugos zonoje pašalinimo

Vadovaujantis AB „Litgrid“, elektros perdavimo sistemos operatoriaus nuosavybės teise valdančio aukštos įtampos elektros tinklus 2023-03-07 raštu Nr. 23SD-1139, buvo atliktas patikrinimas dėl nesuderintos ir draudžiamos veiklos oro linijos apsaugos zonoje.
Nustatyta, kad valstybinės žemės plote, netoli daugiabučio gyvenamojo namo, esančio adresu Smėlio g. 18, Utenoje, prie atramos Nr. UT-RŠ11 56A, oro linijos apsaugos zonoje yra įrengti 9 plastikiniai, metaliniai šiltnamiai bei vieliniai užtvarai su pakabinama spyna (toliau – Draudžiama veikla).
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo (toliau - įstatymas) 25 straipsnio 2 dalimi, elektros tinklų apsaugos zonose, Statybos įstatyme, Teritorijų planavimo įstatyme ar Lietuvos Respublikos energetikos ministro nustatyta tvarka negavus elektros tinklų savininko ar valdytojo pritarimo numatytai veiklai, draudžiama statyti statinius ir įrenginėti vielines užtvaras. Minimos veiklos gali kelti pavojų aplinkai, žmogui, saugiam oro linijos veikimui ar eksploatavimui.

Įstatymo 24 straipsnyje numatyta, kad oro linijos apsaugos zonos ribos nustatomos atsižvelgiant į linijų įtampą. Šiuo atveju 110 kV oro linijos apsaugos zonos plotis – po 20 metrų nuo kraštinių laidų į abi puses.
Atsižvelgiant į tai, kad oro linijos apsaugos zonoje yra vykdoma nesuderinta - draudžiama veikla (šiltnamių savininkai su valstybinės žemės savininku NŽT (Nacionalinė žemės tarnyba) sutarčių nėra sudarę), prašome iki š.m. balandžio 20 d. pašalinti Jums priklausančius šiltnamius ir vielinius užtvarus su pakabinamomis spynomis.
Nepašalinus šiltnamių ir užtvarų iki š.m. balandžio 20 d., šalinimo darbai bus atlikti savivaldybės lėšomis (likviduoti, perduoti atliekų tvarkytojui), o savininkams pateikta sąskaita apmokėjimui už patirtas išlaidas.
Kreipiamės į visus Smėlio g. 18 daugiabučio ir kitų daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, pažįstančius šiltnamių savininkus ar žinančius jų buvimo vietą, ir prašome informuoti, kad jiems priklausantys statiniai, esantys oro linijos apsaugos zonoje, yra nelegalūs todėl privalu juos pašalinti per nurodytą terminą.
Telefonai pasiteirauti 8 389 64038, 8 389 64037.

Utenos miesto seniūnija

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041