school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Utenos rajono ugniagesiai ir Šv. Florijono dieną nestokojo skubių darbų

2023 05 05 florijonasGegužės 4-ąją savo profesinę šventę – šv. Florijono, ugniagesių globėjo, dieną – švenčia ugniagesiai gelbėtojai. Ta proga Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje buvo surengtas iškilmingas minėjimas, kuriame dalyvavo ne tik šaunieji Utenos rajono ugniagesiai gelbėtojai, bet ir nemažas būrys svečių. Tarp jų – ir naujieji Utenos rajono savivaldybės vadovai: meras Marijus Kaukėnas, administracijos direktorius Paulius Čyvas, mero patarėjas Gytis Stankevičius.
Savivaldybės meras ir administracijos direktorius sveikino Utenos rajono ugniagesius, įteikė jiems padėkas, atminimo dovanas ir didelį šakotį.

Mero padėkomis už gaisrų prevencijos Utenos rajono savivaldybėje priemonių įgyvendinimą ir nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą buvo apdovanoti:
• vidaus tarnybos kapitonas, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Dalius Venslovas,
• vidaus tarnybos vyresnioji leitenantė, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji specialistė Ieva Kuliešienė,
• Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Mindaugas Brazauskas,
• vidaus tarnybos vyresnieji puskarininkiai, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos skyrininkai Virgilijus Baltaduonis ir Tomas Didžgalvis,
• vidaus tarnybos jaunesnysis puskarininkis, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas Aurimas Bagdanavičius,
• vidaus tarnybos vyresnieji puskarininkiai, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vyriausieji ugniagesiai gelbėtojai Arminas Čiegis ir Arūnas Gimžauskas,
• Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Užpalių ugniagesių komandos skyrininkas Aurimas Pakalnis ir ugniagesys Rimantas Palaima bei Leliūnų ugniagesių komandos ugniagesiai Arūnas Černius ir Remigijus Nikitinas.
Utenos rajono ugniagesius su profesine švente taip pat pasveikino LR Seimo narys Edmundas Pupinis, Utenos vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas
Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rolandas Vilčinskas kartu su sveikinimais ugniagesiams įteikė ir nemažai apdovanojimų. Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklai „Ugniagesio gelbėtojo žvaigždė“ už drąsą ir pasiaukojimą gelbstint skęstantį žmogų buvo įteiktos vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vyriausiajam ugniagesiui gelbėtojui Agniui Berniūnui, vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui, vyriausiajam ugniagesiui gelbėtojui Aurimui Motiejūnui, vidaus tarnybos jaunesniajam puskarininkiui, ugniagesiui gelbėtojui Eimantui Paulauskui.
Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklais „Už garbingą tarnybą“, žyminčiais 20 ir 15 tarybos metų, apdovanoti vidaus tarnybos puskarininkis, vyresnysis ugniagesys gelbėtojas Marius Bubulis, vidaus tarnybos puskarininkis, ugniagesys gelbėtojas Raimondas Kavaliauskas. Vardine dovana apdovanotas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Virginijus Dainys, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus padėkos buvo įteiktos vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui, vyriausiajam ugniagesiui gelbėtojui Modestui Gimžauskui, vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui, vyriausiajam ugniagesiui gelbėtojui Rolandui Nagurkai.
Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas taip pat pasveikino ir įteikė dovanėles piešinių konkurso „Mano tėtis ugniagesys gelbėtojas“, kuriame dalyvavo darbuotojų vaikai, dalyviams.
Šv. Florijono dienos minėjimas neapsiribojo vien padėkų ir dovanų įteikimu. Šventės pradžioje netikėtai nuskambėjus signalui, reiškiančiam, kad kažkur kilo gaisras, vienas ugniagesių ekipažas žaibo greitumu sėdo į automobilį ir išlėkė Tauragnų pusėn. Net abejonių nekilo, kad tai buvo surežisuota, svečių įdomumui surengta atrakcija. Bet visi, taip pagalvoję, labai klydo: ugniagesiai tikrai išskubėjo gesinti gaisro, degančio automobilio. Kaip vėliau sakė Rolandas Vilčinskas, šv. Florijono dienos minėjime labiausiai nelaukiami du dalykai: blogas oras ir iškvietimas į gaisrą. Bet, deja, kaip tyčia, vienas kuris ima ir nutinka.
Dar viena atrakcija, partikrinusi svečių aukščio baimę, – pakilimas ugniagesių bokšteliu į 37 metrų aukštį. Bokštelio tvirtumą išbandė ir savivaldybės meras, ir administracijos direktorius, ir mero patarėjas, ir net Seimo narys. Baimių nebuvo: viršuje galima buvo pasigrožėti nuostabia miesto apylinkių panorama.
Meras Marijus Kaukėnas ir mero patarėjas Gytis Stankevičius pasiryžo dar vienam išbandymui: improvizuotam gaisro gesinimui. Teko apsivilkti specialią aprangą ir pasimokyti naudotis gesintuvu. Bet gaisras nebuvo tas tikrasis ir didelis, tad savivaldybės vadovai jį greitai ir sėkmingai užgesino.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041