school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

762-asis Utenos gimtadienis: istorija apie pasagą

miesto sventeVisi visi – dideli ir maži, pėsti ir ratuoti – yra kviečiami į Utenos mieto šventę, kuri vyks rugpjūčio 24–26 dienomis. Šventė skirta 700-osioms Aukštaitijos vardo pagarsinimo metinėms paminėti. LR Seimas 2023-iuosius  paskelbė Aukštaitijos metais.
Atversime 762-ąjį Utenos istorijos puslapį ir įrašysime jame istoriją apie pasagą, nuo seno laikomą laimės ir sėkmės simboliu. Ne be reikalo mūsų senoliai ją kabindavo ant namų durų ir labai džiaugdavosi  radę pamestą. O ką mes rasime 762-ojo gimtadienio šventėje? Bus daug staigmenų, įdomybių, atrakcijų, malonių susitikimų ir bendravimo. Šventėje bus apdovanojami Aukštaitiją garsinę uteniškiai, 2022–2023 m. kultūros ir meno srities respublikinio ir tarptautinio lygio konkursų Grand Prix ir I-ųjų vietų laimėtojai. Vyks Lietuvos automobilių slalomo čempionato IV etapas, Utenos velomaratonas 2023. Šventės svečiai bus supažindinti su  pareigūno profesija, galės atsigauti ir sveikatą pastiprinti sveikatingumo erdvėje. Jaunimas šėls Miesto sode įkurtame jaunimo taške ir tradiciniame jaunimo festivalyje ,,Ant paletės 2023“, kuriame pasirodys net 18 jaunimo muzikos grupių.

Miesto sodas šiais metais bus kupinas renginių. Be festivalio „Ant paletės 2023“ jame rugpjūčio 24 d. vyks džiazo vakaras, rugpjūčio 25 d.  – miesto pikinikas. Džiazo vakare koncertuos Grupė GRŪVIAI ,Veronika ChiChi su gyvo garso grupe, bus surengtas  Utenos meno mokyklos koncertas „Džiazo ritmu”, pikniko metu koncertuos grupės „Baltasis Kiras“, „Siela“, Ramūnas Difartas su gyvo garso grupe.
Šeštadienį visus žirgų mylėtojus pakvies ristūnų žirgų Derby ir Kriterium pusfinalio lenktynės, kurios vyks Utenos hipodrome. O Dauniškio ežero pakrantėje Žirgo metams paminėti veiks Žirgų erdvė, kurioje vyks ristūnų pristatymai, „Žirgų teatras“, džigitavimas, jojimas su akrobatikos elementais.
Šventę paįvairins Aukštaitijos sporto fiesta, paskanins Gastronomijos fiesta ir seniūnijų kiemeliai ,,Neišsimt šitas versmes”, kuriuose svetelių lauks svetingi gaspadoriai ir gaspadinės.
Vaikai taip pat turės savo erdvę, kurioje galės dūkti ir šėlti – Utenos kultūros pievoje veiks Vaikų šalis.
Vakare didžiojoje scenoje koncertuos  Jurgis Brūzga su grupe, Ovidijus Vyšniauskas, Daddy Was A Milkman ir Jessica Shy.
Na, o visoje Aušros gatvėje klegės tradicinė Amatų ir maisto mugė, kurioje darbuosis skirtingų amatų, maisto ir suvenyrų pardavėjai iš Lietuvos ir užsienio.
Bus dar daug visko. Visa Utenos šventės programa čia >>>

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041