school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

ANT PALETĖS šiemet sudrebins Utenos miesto sodą

2023 08 26 Ant paletesUtena toliau nepraranda muzikinio miesto vardo – čia kuria daug talentingo jaunimo. Tad šiais metais vyks jau septintasis jaunimo muzikos grupių festivalis ANT PALETĖS 2023. Jame atlikėjai ir grupės atliks savo kūrybos dainas bei stebins kitų dainų nauju skambesiu. Susirinkusieji išgirs platų muzikos spektrą – nuo lyriškų kūrinių iki roko, metalo stiliaus dainų ir trankių ritmų. Per 7-erius metus į viešumą išėjo ne viena dešimtis gyvai grojančių grupių, atsispindinčių muzikinį jaunimo gyvenimą. Utenoje išaugo grupės BEGĖDŽIAI ir DEKA, kurios laimi konkursus ir yra žinomos Lietuvoje kaip vienos geriausių jaunimo grupių. Festivalyje gros jauna, daug žadanti uteniškių jaunimo grupė SPEKTRAS. Festivalyje bus pristatoma legendinė roko grupė iš Pasvalio PLENTAS (vad. Juris Baliūnas). Grupės nariai dalinsis patirtimi su jaunaisiais savo kolegomis. ANT PALETĖS 2023 miesto gyventojai ir svečiai klausysis net 17 grupių iš Lietuvos ir Latvijos pasirodymų.

Lietuvai festivalyje atstovaus: Kauno grupės WAY (vad. Rolandas Babraitis), INSULTAS (vad. Matas Janušauskas), grupės iš Marijampolės TENORAS (vad. Audrius Vyšniauskas) ir KONTAKTAS (vad. Tomas Milkeraitis), grupė iš Molėtų ELEKTROVARA (vad. Dovydas Girskas), grupė iš Vilnius VOSTOK-7 (vad. Olegas Savicevas), grupė iš Gargždų SANKABA (vad. Artūras Petruoka), grupė iš Palangos KABINETAS 303 (vad. Kristupas Kerulis), grupė iš Nemenčinės BI TIK ZYS (vad. Vitalis ir Vita Vošteriai), grupė iš Kazlų Rūdos NEXT LEVEL BASTARDS (vad. Aidas Leskauskas), grupė iš Naujosios Akmenės SOUL WINGS (vad. Tautvydas Karalius) ir visus būrys grupių iš Utenos DARK LIGHT (vad. Jorūnas Janaudis), BEGĖDŽIAI, DEKA, SPEKTRAS (grupių vad. Rimantas Sinica). Latvijai atstovaus grupės YOMI (vad, Artiom Kuricin) ir OVERCAST RAIN (vad. Mihails Maslovs). ANT PALETĖS 2023 šiais metais vyks kitoje vietoje – Utenos miesto sode. Festivalis vyks rugpjūčio 26 d. nuo 13 val. iki 22 val. Kartu su festivaliu Miesto sode siaus ir tradicinis Jaunimo taškas. Jis kviečia ne tik pasiklausyti muzikos („Daaaug muzikos“, – sakė Utenos visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos (UVJOS) „Apskritasis stalas“ prezidentas Augustinas Kubiliūnas), bet ir diskusijoms bei stand-up pasirodymui po atviru dangumi! Vyks diskusija apie sportą su RL GYM ir UVJOS „Apskritasis stalas“ atstovais bei diskusija su Luku Kornelijumi Vaičiaku, taip pat pokalbis su Tautvydu Gaudėšium (FC Baseball). Taip pat numatytas Lietuvos komikų pasirodymas „Neragauta Lietuva“ (Kristoforas Vaidutis ir Justinas Visickas). Visiems festivalio dalyviams ir Jaunimo taško svečiams bus įteikta dovanų. Apdovanojimus įsteigė Utenos rajono savivaldybė, Utenos krašto dailininkai, keramikai, fotografai, skulptoriai, puodžių karalius Vytautas Valiušis. Ateikite jaunai švęsti mylimos Utenos gimtadienį, dalintis pokalbiais ar tiesiog būti!

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041