school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Svečiai iš Ispanijos domėjosi Utenos rajono švietimo sistema

2023 09 21 ispanaiRugsėjo 20 dieną Utenos rajono savivaldybėje lankėsi ispanų pedagogų delegacija. Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Paulius Čyvas priėmė ir pasveikino Ispanijos Valensijos miesto švietimo skyriaus vadovą Mr. Manuel Ortiz Lobato ir švietimo padalinio inspektorius Ms. Adelia Boscà Almiñana, Mr. Ismael Martinez Ruiz ir Mr. Francesc Xavier Granell Sorribes.

Svečiai iš Ispanijos Utenoje vieši rugsėjo 17–22 dienomis pagal gerųjų patirčių mainų Erasmus KA122 projektą „SYNERG-IE’s“, finansuojamą Europos Sąjungos lėšomis. Dalyviai iš Valensijos yra Utenos švietimo centre vykdomų tarptautinių projektų partneriai, todėl susitikimą inicijavo Švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė ir metodininkės Ramunė Sabaliauskienė, Ramunė Dasevičienė bei Rita Diominienė.

2023 09 21 ispanai1Susitikime su Valensijos pedagogais Utenos rajono savivaldybėje taip pat dalyvavo Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Vaitiekienė, svečius lydinčios Švietimo centro metodininkės Ramunė Sabaliauskienė ir Ramunė Dasevičienė.

P. Čyvas svečiams pristatė Utenos rajoną, kalbėjo apie švietimo situaciją Lietuvoje ir Utenos rajone, pasidalijo mintimis apie Utenos rajono sporto infrastruktūrą, ugdymo įstaigų, veiklų, programų finansavimą, įtraukųjį ugdymą ir kt.

Ispanijos delegacijos nariai domėjosi, kaip Utenos rajone sprendžiami klausimai, susiję su mokinių pavėžėjimu, vaikų priėmimu į ikimokyklinio ugdymo įstaigas, pirmas ir gimnazijos klases, mokinių maitinimu, priklausomybių prevencija ir kt. Taip pat buvo kalbama apie abiejų šalių švietimo sistemoms aktualų dalyką – pamokų praleidinėjimą ir būdus, kaip ši problema yra sprendžiama. V. Vaitiekienė pristatė pranešimą apie vidinį ir išorinį mokyklų vertinimą.

Baigiantis pokalbiui Manuel Ortiz Lobato pripažino, kad Ispanijos ir Lietuvos švietimo sistemos problemos yra labai panašios.

Atsisveikinant po susitikimo buvo apsikeista atminimo dovanomis. Svečiai iš Ispanijos vyko į Utenos STEAM centrą, lankėsi kitose Utenos ugdymo įstaigose.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041