school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Pasaulinę paliatyvios pagalbos dieną Lietuvoje įprasmins geltona spalva

Spalio 14-ają minima Pasaulio paliatyviosios pagalbos diena, kuria siekiama atkreipti valstybių, vyriausybių ir visuomenes dėmesį į vieną sudėtingiausių medicinos sričių. reikalaujančių ne tik išminties, kantrybės, bet ir žmogiškos atjautos.
Šios dienos paminėjimą Lietuvoje inicijuoja Lietuvos paliatyvios medicinos draugija.
Šių metų šūkis: Užjaučiančios bendruomenės. Drauge kartu už Paliatyviają pagalbą.
Paliatyvios pagalbos gali prisireikti visiems: kiekvienas asmuo, kurį paveikė gyvenimą ribojanti liga, turi teisę gauti paliatyvios pagalbos paslaugas. Paliatyvios pagalbos tikslas - padėti žmogui lengviau kęsti nepagydomos ligos simptomus. Visomis priemonėmis stengiamasi ne pratęsti gyvenimą, o palengvinti likusias gyventi dienas, kai žinoma, kad ligos nebeįmanoma išgydyti.


Tad dar kartą kviečiame visus spalio 14-ają kartu paminėti Pasaulinę paliatyvios pagalbos dieną. Suteikime sergantiesiems tikėjimą ir viltį, padarykime viską, kad šiame nelygiame kovos kelyje jie galėtų džiaugtis dar vienu išaušusiu rytu, rudens gelstančiais medžių lapais, pamojuoti besileidžiančiai saulei, išskrendantiems paukščiams ... Įsileiskime į save gerumą, padėkime vienas kitam Būti. Su kitu ir dėl kito. Būkime Vilties žmonėmis. Gyvenimo esmė - ne tai, ką turi, o kas esi sau ir kitam ...
Minint Pasaulio paliatyviosios pagalbos dieną Utenoje, spalio 13 d. nuo 18 val. geltona spalva bus apšviestas Utenos kolegijos Medicinos fakulteto pastatas.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041