school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Kviečiame meno ugdymo ir muzikos pedagogus dalyvauti mokslinėje konferencijoje „Vaikų ir jaunimo pilietinės savimonės formavimas muzikos pagalba“

2023 11 03 konferencijaReferentais gali būti Lietuvos muzikos, meno mokyklų mokiniai ir pedagogai, aukštųjų ir specialiųjų vidurinių muzikos įstaigų studentai, mokiniai ir studentai iš užsienio.
Konferencijos laikas: 2024 m. kovo 8-9 d.
Konferencija vyks adresu: Festivalio 3 A, Visaginas ir VKC Vilties 5, Visaginas. Konferencija bus transliuojama Visagino kūrybos ir menų akademijos internetine svetainėje https://vkma.lt/
Referentai turės pristatyti savo šalies, savo tautos kultūrinį paveldą, tam bus skirta apie 10-15 min. Tai gali būti jų tautos muzikos, choreografijos, literatūros ir folkloro kūrinių pavyzdžiai. Konferencija vyks Tarptautinio Aldonos Dvarionaitės jaunųjų pianistų konkurso metu. Jos metu kartu su užsienio dalyviais Utenos regiono mokyklų pedagogai, neformaliojo ugdymo pedagogai, Visagino miesto bendruomenių aktyvistai ir svečiai iš kitų Lietuvos miestų skaitys pranešimus apie dėstymo ypatumus bendruomenėje, kur pagrindinė kalba nėra valstybės kalba, papasakos, kaip skatinti pilietiškumo jausmą, išsaugant ryšį su savo kultūrine kilme, kaip perduodama meilė savo šaliai per kultūrą, gerbiant ir apsaugant tautinių mažumų kultūrinę įvairovę.


Kiekvienas pristatymas bus sudarytas iš dviejų dalių: teorijos ir praktikos. Teorija – mokslinis pranešimas. Praktika – pranešėjo mokinys ar mokiniai, mokytojai, kurie atliks muzikinį kūrinį ir pasakos apie savo šalį (laisva forma, tai gali būti pristatymas, šokis, muzikos kūrinys, prezentacija, vaizdo medžiaga ir t. t.).
Paraiškas dėl dalyvavimo konferencijoje prašome pateikti laišku konferencijos koordinatorei Viktorijai Ksenofontovai adresu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. iki 2023 m. vasario 1 d.
Referento anketą rasite mūsų svetainėje: https://arteduc.eu/

Išsamesnė informacija apie festivalį ir konferenciją mūsų svetainėje: https://arteduc.eu/

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041